Tomáš Rozsíval
14.08.2010 | 10:59Samozřejmě , že jsem dopředu jednal na VZP o možnosti prodeje své lékařské praxe. Bylo mi řečeno revizním lékařem, že VZP nemá zájem, pokud svoji ORL ordinaci jednou budu chtít prodat, aby na témže místě dále fungovala lékařské ordinace téže odbornosti.
Je nutno toto vyjádření chtít po VZP v nějaké formální podobě, resp. je vůbec po právní stránce něco takového možné ?
Pochopil bych , kdyby šlo o zcela nového poskytovatele, ale já tady už pracuji 20 let !
Jinak je v tomto kontextu velmi podivné, že bez potíží vznikají kolem nás další a další supermarkety lékařských odborností ve formě zcela neprůhledných s.r.o., které mají jednoho jednatele někde na invalidním vozíku, ale se všemi kvalifikačními papíry, dělá jim odborného zástupce a v těch s.r.o. pracuje na pidiúvazky desítky lékařů z fakutní nemocnice i odjinud, přičemž dělají zcela účelově nejrůznější vyšetření hlavně na různých přístrojích, což je finančně velmi lukrativní, ale pochybuji, že pro léčbu pacienta přínosné....
Co si o tom myslíte !?