zdravotní sestra
02.09.2010 | 18:54Velice by mne zajímalo, jakou lest vymyslí na nás vláta v platech nás všech zdravotníkú po novém , když chystají znížení platú o 10% i když nám přidali jenom 7% a lékařúm 15% poté chtejí sebrat platové tarify. Jak dojdeme my, starší sestry s 20 letou praxí k tomu, aby sestry s vysokoškolským vzdeláním nebo specializací k tomu, aby naše platy se po 15 letech praxe nezvyšovala a měli stejnak jako sestry bez vyššího vdělání. Počítá se i s možností zohlednit prax a vzdelání?Jenom ať neříkají, že bude nejaké motivační, nebo alespoň u nás není žádné motivační teď,ani odměny ani osobní.Doneslo se nám, že predběžne by sme měli jít s platem dolú vcelku o 8-9 tisíc.Zapomněla snad vláda za co máme žít a cestovat do práce?Nevím si představit jak budem splácet hypotéku,pújčky , šeky a životní pojištení. Asi všechno budeme muset pozastavit nebo jakto to chtějí udělat? Nebo budeme žít na hranici životního minima?Velice ráda bych si vyměnila s poslancema plat a žila si tak jak oni s veškerýma náhradama. Já si nemúžu číst noviny a surfovat po internetu jako oni počas zasedání,jsem ráda ,když se najím v poklusu za 2 minuty, nemám čas se pořádne ani napít a odběhnou na záchod a to už nic neříkám o tahání a polohování těžkých pacientú a nevhodném chování jak ze strany pacientú tak i některých lékařú.V práci jsem celý týden a každý den,sloužím cez víkendy i v týdnu ,tak i o svátcích.Je to moc smutné,že naše zdravotnictví tak padá dolú. Vúbec se nediví, že sestry a lékaři odchází do velkých měst a do zahraničí.