Stránky jsou určené odborníkům ve zdravotnictví.
Pondělí 21. květen 2012 | Svátek má Monika
  |  Politika  |  Komentáře  |  Finance  |  Z medicíny  |  Kongresy  |  Z praxe  |  Tiskové zprávy  |  Legislativa  |  Rozhovory  |  

INFORMACE

PŘIHLÁŠENÍ
Registrovaný e-mail:
Heslo:

Zprávy

Je pro vás angličtina nářadí nebo nedobytná tvrz?

Medical Tribune 4/2010
08.03.2010 13:10
Zdroj: Medical Tribune
Autor: red
Jak se vyrovnávají s angličtinou profesoři, docenti a přednostové různých oddělení v České republice? Čtěte anketu Medical Tribune a přidejte v diskusi svůj názor. Jak vládnete cizími jazyky vy? Jak vám ve své profesi pomáhají?
Příspěvků v diskusi: 3

Diskuse

Z důvodu snahy o kultivaci úrovně diskusí odborného serveru Medical Tribune mohou přispívat pouze registrovaní čtenáři. Registrujte se ZDE.
Anopheles
10.03.2010 | 15:10
Jsem rovněž spíše stár , než mlád, ale v roce 1969 jsem ještě stihl z anglického jazyka maturovat a to excelentně. Tehdy ještě SVVŠ, dnešní gymnázia měla úroveň. Nikdy na to nezapomenu, stejně tak, jako nezapomenu angličtinu, se kterou se poměrně dobře popasuji i dnes. Co mi ještě více pomohlo, když mne komunisté odmítli přes doložku pustit do kapitalistické ciziny, to byla hudba. Naučil jsem se sám všechny písně Beatles v originále jen odposlechem z gramofonu, či radia Luxembourg. Teprve později jsem mohl texty korigovat. Začaly se totiž v nových edicích Gramofonového klubu tisknout i na obaly desek. Začalo to s albem Simona a Garfunkela, ale i další texty legendárních the Beatles, díky časopejsku The Pop Music Express , který vycházel kolem roku 1968, jsme my, anglofilové, svůj milovaný jazyk znali a byli jsme schopni se domluvit. Nezapoměl jsem mluvit anglicky dodnes, narozdíl od ruštiny. Odborné texty se u nás v angličtině většinou nepublikovaly. Nebo jsem se k nim já, narozdíl od mých politicky spolehlivých kolegů, nedostal. Resumé bylo rusky. Na to ponížení nikdy nezapomeneme.

Reakce na příspěvek

Do diskuse smějí přispívat pouze přihlášení návštěvníci. Diskutující jsou vázáni kodexem.

Copyright © 2000-2012 MEDICAL TRIBUNE CZ, s.r.o. a dodavatelé obsahu (ČTK).
All rights reserved. Podrobné informace o právech.