Pracuji také řadu let na interním odd. naštěstí zaměřeném kardiologicky. Tohle by pojiš´tovny dopustit neměly, protože já opravdu nevěřím, že tohle přinese pacientům jakékoliv zlepšení...Velmi si pohorší pacienti i ošetřovatelský personál, protože pojmout kvalifikovaně třeba celou internu, je v dnešní době dost náročné. A jako si každý lékař hledá svůj obor a na něco se zaměří, tak i sestry by měly být na něco specializovány - myslím, že přesně od toho snad máme i specializace v Brně. Sestra dost dobře nemůže mít znalosti na vysoké úrovni ze všech oborů najednou...pojem interna je hodně rozsáhlý a já osobně bych taky nechtěla, aby mi třeba angioplastiku dělal diabetolog nebo kardiolog řešil selhané ledviny. I oš. péče je takto specifická, proto jsem ráda, že rozumní manažeři FN tohle chápou a základní obory ještě dělí dle special. zaměření. Samozřejmě pan ředitel této nemocnice myslí pouze jako ekonom a o skutečné zdravotní péči nemá ani tušení. jde mu pouze o obložnost lůžek a vytíženost personálu. Také si nutno všimnout, kolik sester dle jeho slov ubylo a zároveń kolik se snížilo lůžek ( na 30 lůžek třeba u nás připadá 10 sester ) Kolik je to asi v podnikavém Třinci??? A o kolik pacientů se musí sestra při směně starat? A jestlipak mají skupinový systém péče? Nebo je to už takzvaný davový systém ( jedna sestra na dav pacientů ) A pojiš´tovny to tiše schválí....