Stránky jsou určené odborníkům ve zdravotnictví.
Úterý 22. květen 2012 | Svátek má Emil
  |  Politika  |  Komentáře  |  Finance  |  Z medicíny  |  Kongresy  |  Z praxe  |  Tiskové zprávy  |  Legislativa  |  Rozhovory  |  

INFORMACE

PŘIHLÁŠENÍ
Registrovaný e-mail:
Heslo:

Zprávy

Prodej praxe jako ready made společnosti

19.08.2010 08:03
Zdroj: www.tribune.cz
Autor: ing. František Elis
"Je možno prodat lékařskou ordinaci, jako OSVČ tím, že ji přeměním na ready made s.r.o., která je údajně bez jakékoliv ekonomické minulosti, bezdlužná a ihned přichystaná k prodeji se všemi závazky, tedy i se smlouvami se ZP na nového majitele? Jak to souvisí s povinností přihlásit se do výběrového řízení? Je to i v tomto případě povinností? Ready made společnost lze totiž vytvořit během extrémně krátké doby, jelikož už jsou zapsané v rejstříku," ptá se čtenář MT...
Příspěvků v diskusi: 21

Diskuse

Z důvodu snahy o kultivaci úrovně diskusí odborného serveru Medical Tribune mohou přispívat pouze registrovaní čtenáři. Registrujte se ZDE.
dr. Chladil
15.06.2011 | 09:27
Nevím, jaké jsou Vaše další zkušenosti s touto problematikou, je fakt, že mne Váš článek dost odrazoval od kroků, které jsem následně (25.9.2010) podnikl, ale odhodlal jsem se a uspěl. Převod své privátní ambulance na sro jsem zadal právnické firmě spolupracující úzce s lékařskou komorou v Brně, vyřídili za mne všechny formality kromě nového proti epidemického řádu na hygieně, já pak došel jen na výběrové řízení, které bylo opravdu jen formalitou - všichni pro nikdo proti, jako sro působím od 1.3.2011 jako Plice.eu s.r.o..
Každopádně jsem před podniknutím těchto kroků zavolal na majoritní pojišťovny, zda budou s tímto mým krokem souhlasit - bylo mi sděleno, že nemají námitek, jen jim to musím napsat písemně, což jsem učinil.

Reakce na příspěvek

Do diskuse smějí přispívat pouze přihlášení návštěvníci. Diskutující jsou vázáni kodexem.

Copyright © 2000-2012 MEDICAL TRIBUNE CZ, s.r.o. a dodavatelé obsahu (ČTK).
All rights reserved. Podrobné informace o právech.