Přeskočit na obsah

Praha má další hybridní PET

Společnost Centrum nukleární medicíny, s. r. o., která jako nestátní zdravotnické zařízení vznikla již v roce 2005 a o rok později převzala a kompletně zmodernizovala oddělení nukleární medicíny v nemocnici v Praze‑Vysočanech, otevřela ve čtvrtek 4. února nové moderní oddělení nukleární medicíny v areálu Fakultní nemocnice v Praze na Bulovce.

Oddělení je vybaveno hybridní gamakamerou PET/SPECT/CT (AnyScan SPC Mediso) a gamakamerou SPECT (Nucline DHV Mediso), což jsou mimořádně výkonné diagnostické nástroje využitelné v řadě lékařských oborů, ale především v onkologii.

Díky hybridnímu zobrazení získává lékař v rámci jednoho vyšetření současně morfologické i funkční informace. Ředitelka a vedoucí lékařka Centra nukleární medicíny MUDr. Irena Komorousová navíc zdůrazňuje fakt, že včasná diagnostika pomocí hybridní techniky umožní včasnější a efektivnější léčbu, což je důležité z hlediska prognózy nemocných i nákladů vynakládaných na samotnou terapii.

Zdroj: Medical Tribune

Sdílejte článek

Doporučené

Asgent aneb Náš život s andělem

28. 3. 2024

Nastává éra genové terapie. Nebo spíše teprve nastane, přestože první přípravky jsou již v klinické praxi. Zatím však nejde o rutinní léčbu. O to,…