Přeskočit na obsah

Dostáváte stabilizační příspěvek, na jaký máte nárok?

Je pravda, že vyhláška o stabilizaci sester je nesnadno interpretovatelná? Je psána tak nejednoznačně, že skýtá prostor pro různé výklady toho, jak má být stabilizační příspěvek vyplácen?

Iva ŘezníčkováVyhláška je obecně, podle mého názoru, velmi složitá, ale právě v části týkající se stabilizace všeobecných sester a porodních asistentek zní srozumitelně. Stabilizace – tzn. její výše a podmínky poskytnutí – je definována jasně. Vyhláška už ale neurčuje to, jak má být příspěvek vyplácen, jakou formou a v jakém termínu. Mnohem větší nejasnosti vznikaly v loňském roce, kdy byl stabilizační příspěvek zaveden od pololetí mimo úhradovou vyhlášku.

Jaká je tedy její stručná správná interpretace? Lze například říci, že každá všeobecná sestra či porodní asistentka v lůžkovém zařízení má nárok na finanční částku 2500 Kč měsíčně hrubého (minus 35 procent na odvody) navíc ke svému platu? A pokud tuto částku nedostává, tak vedení nemocnice nepostupuje správně? Existuje nějaké minimum, na které má každá sestra z lůžkového oddělení nárok?

Pokud zdravotnické zařízení splní personální limity, pak za období roku 2010 obdrží součtem od všech zdravotních pojišťoven 2500 Kč pro každou sestru a porodní asistentku. Tyto prostředky vyplácí jednotlivé pojišťovny různě, některé měsíčně, jiné čtvrtletně, některé avizovaly zaslání financí dokonce až při zúčtování celého letošního roku. Toto jim vyhláška umožňuje právě tím, že přesně nedefinuje frekvenci poskytování těchto financí a každá pojišťovna k ní tedy přistupuje individuálně. I z tohoto důvodu není možné, aby existovala jakási pevná pravidla nároku na tyto prostředky do každé výplaty, jak je uvedeno ve vašem dotazu. Každopádně lze konstatovat, že částka 2500 Kč (snížená o odvody) není nároková „na hlavu“ zaměstnance a je možné s ní variabilně hýbat a přerozdělovat. Navíc, jak už jsem uvedla v odpovědi výše, není většinou ani možné ji vyplácet pravidelně měsíčně a pokud ano, tak ne v plném rozsahu. Zaměstnavatelé očekávají stále chybějící doplatky od některých pojišťoven. Zde je velká role místních odborových organizací, jak přesně si vyplácení těchto prostředků se zaměstnavatelem dohodnou. Většina zdravotnických zařízení (obchodních společností) vyplácí stabilizaci formou odměn s tím, že vždy informuje zástupce zaměstnanců o částkách, které dosud obdržela od pojišťoven a poté se dohodne forma jejich rozdělení a vyplacení. Žádné minimum pro každou sestru dané vyhláškou neexistuje. Dále bych ráda upřesnila, že stabilizace se netýká jen sester a porodních asistentek z lůžkového oddělení, ale náleží všem těmto zaměstnancům ve zdravotnickém zařízení. Týká se tedy i ambulantních sester v nemocnicích.

Na redakci Medical Tribune se obrátily sestry z řady nemocnic, které žádaly o radu. Jednou z nich je nemocnice v Rakovníku. Tamní sestry nám napsaly, že ze stabilizačního příspěvku ještě neviděly ani korunu. Ředitel nemocnice na náš dotaz naopak uvedl, že jim peníze posílá. A to tak, že v onom základu 2500 Kč hrubého, které za sestrou pojišťovna posílá, jsou i peníze na zvýšení platů. Postupuje správně? Ředitel nemocnice tvrdí, že sestrám posílá měsíčně kolem tisíce korun měsíčně - a v této částce je jak navýšení platů, které mělo být od června 2009, tak stabilizační příspěvek.


Takto obecně není možné na otázku odpovědět, nemám k dispozici bližší informace o jakém navýšení od června 2009 se v této konkrétní nemocnici jedná. Vzhledem k tomu, že nejde o příspěvkovou organizaci a neřídí se tedy zákonem o platu, nebyly v těchto zařízeních v červnu 2009 plošně navyšovány mzdy jako v těch příspěvkových. Pokud došlo v rakovnické nemocnici k plošnému navýšení základních mezd už vloni od pololetí, tak je možné, že právě na toto navýšení byl použit stabilizační příspěvek a je to v pořádku. Každopádně ale není možné, aby se minimálně za loňský rok, jednalo jen o 1000 Kč měsíčně. Za loňský rok pojišťovny po mnoha nedorozuměních nakonec skutečně poskytly slibovanou částku 2500 Kč, tím pádem i po odečtení odvodů zbývá cca 1700 Kč v průměru na každého. Pokud by tato částka byla v červnu 2009 v této nemocnici přiznána do stálého platu, pak skutečně zaměstnavatel postupoval správně. Jestliže ale existovalo jiné dohodnuté navýšení v tomto zařízení od června 2009, například plnění kolektivní smlouvy, pak samozřejmě náleží zaměstnancům stabilizační příspěvek navíc. Pro kvalifikovanou odpověď je tedy nutné znát všechny tyto informace a podklady z jednání s odborovou organizací.

Obecně lze ale konstatovat, že neexistuje jakési navýšení platů a k tomu navíc stabilizační příspěvek, jak se někteří zaměstnanci mylně domnívají. Vyhláškou dané zvyšování platů v příspěvkových organizacích v loňském roce bylo právě koncipováno na využití prostředků od pojišťoven.

Nějaké další příklady nesprávné interpretace vyhlášky, které odbory úspěšně vyřešily, takže nyní sestry dostávají příspěvek v pořádku?

Především v loňském roce řešil Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR v mnoha případech nesprávnou interpretaci poskytování stabilizačního příspěvku jak ze strany pojišťoven, tak ze strany zaměstnavatelů. Někteří zaměstnavatelé například použili finance na provoz místo na mzdy zaměstnanců. Ve většině případů ale došlo k vyřešení těchto nejasností. V letošním roce díky zakotvení poskytování stabilizačního příspěvku do úhradové vyhlášky se situace zlepšila, jak pojišťovny tak zaměstnavatelé se vyhláškou řídí. Občas se objevují signály o tom, že zaměstnavatelé například účelově tvrdí zaměstnancům, že byl letos stabilizační příspěvek zrušen apod. Těmto případům se náš Odborový svaz věnuje, pokud se nás členská základna obrátí. Bohužel  z mnoha zařízení se zaměstnanci neozvou a je potom složité na tyto nesrovnalosti přijít. Momentálně je asi největších problémem právě to, že pojišťovny neposílají příspěvky jednotně, takže se skutečně zatím vyplácí hlavně v akciových společnostech většinou nižší částky než tomu bylo v loňském roce. Apelujeme na odborové organizace, aby si pravidelně kontrolovaly dorovnání těchto doplatků od ostatních pojišťoven a následně jejich doplacení zaměstnancům. Je ale nutné velmi intenzivně o tomto komunikovat se zaměstnavatelem. Zaměstnanci jsou oprávněně zmateni, proč výše měsíčního navýšení mzdy nebo výše odměň není stále stejná.

Sestry z LDN po měsících dostanou peníze, na které mají nárok

Stabilizační příspěvek sestrám

Stabilizační příspěvek sestrám - otázky a odpovědi

Stabilizační příspěvek na platy sester

Někteří ředitelé upozorňují na to, že vyhláška nemá logiku - podle ní totiž mají nárok na stabilizační příspěvek ty nemocnice, které převyšují personální minimum. Vím, že jste psala, že v praxi na tento požadavek dosáhne téměř každá nemocnice. Zajímalo by mne ale, jestli by tomu podle Vás nemělo být naopak - tedy motivovat ty nemocnice, které mají nedostatek sester?

Požadované personální minimum by skutečně měla splňovat každá nemocnice. Nevylučujeme však že v řádu jednotek budou zdravotnická zařízení, která tento limit nesplní, a stabilizační příspěvek jim nakonec nebude vyplacen v rámci ročního zúčtování pojišťoven. Každý ředitel nemocnice ale jistě předem ví, zda jeho zařízení tato kritéria splňuje či nikoliv.

Pokud se ptáte na můj osobní názor, pak se stejně jako někteří ředitelé domnívám, že podmínka daná úhradovou vyhláškou nedává smysl. Stabilizační příspěvek měl pomoci především těm zařízením, která mají nedostatek personálu. Navýšení platů a mezd mělo přilákat nové zaměstnance nebo alespoň odvrátit odchody stávajících. Pokud budeme sankcionovat ta zařízená, která už v minulosti dostatek personálu neměla tím, že jim stabilizační příspěvek pojišťovny nevyplatí, pak tato zařízení nemají šanci svou personální situaci vylepšit a navíc stávající zaměstnanci budou potrestáni tím, že jim ředitel nebude moci slíbené finance navíc ke mzdě vyplatit.

Iva Bezděková, www.tribune.cz

 

Zdroj: www.tribune.cz

Doporučené