Přeskočit na obsah

Společnost GSK spolupracuje s pacientskými organizacemi

Společnost GSK spolupracuje s pacientskými organizacemi

Role pacientských organizací je ve zdravotnickém systému nezastupitelná, neboť pacientům poskytují podporu a informace o nemoci, pořádají rekondiční pobyty, hájí jejich zájmy, reprezentují je a organizují kampaně za změnu v oblastech, které mají pozitivní vliv na kvalitu jejich života. Farmaceutická společnost GlaxoSmithKline (GSK) považuje společensky odpovědné chování za samozřejmou součást svého podnikání. V jeho rámci se snaží dlouhodobě podporovat veřejně prospěšné projekty zaměřené na skupiny lidí, které nejvíce potřebují pomoc svého okolí, či pacientské organizace pomáhající pacientům hájit jejich zájmy a zlepšovat kvalitu jejich života.

„Při spolupráci s pacientskými organizacemi dodržujeme přísná etická pravidla, včetně Etického kodexu GSK a Kodexu AIFP pro vztahy mezi farmaceutickým průmyslem a pacientskými organizacemi. Každoročně proto na našich webových stránkách zveřejňujeme přehled pacientských organizací, s nimiž spolupracujeme, a informace o podpořených projektech či formě a výši naší podpory,“ uvedla manažerka externí komunikace společnosti GSK Eva Šebestová.

V roce 2010 společnost GSK podpořila v České republice celkem 13 pacientských sdružení, na jejichž aktivity věnovala téměř 1,5 milionu korun. Šlo zejména o organizace pomáhající onkologickým pacientům, lidem trpícím neurologickými a respiračními nemocemi či organizace, které usilují o rozvoj a zlepšení zdravotní péče v ČR obecně.

Zdroj: Medical Tribune

Sdílejte článek

Doporučené

Den vzácných onemocnění 2024

28. 3. 2024

Jde o několik pacientů s konkrétní diagnózou. Avšak je již známo přes 10 000 klinických jednotek a jedná se o miliony pacientů. Česko patří k zemím s…