Přeskočit na obsah

Druhé vydání Biosimilars Handbook

Druhé vydání Biosimilars Handbook

European Generic Medicines Association (EGA) u příležitosti 9. mezinárodního symposia biosimilars uvedla druhou edici své Biosimilars Handbook. Příručka si klade za cíl poskytnout platné informace o současném vývoji biosimilars v Evropské unii. První edice vyšla v roce 2007, od té doby došlo v oblasti biosimilars k velkým změnám, jejich klinický a zdravotně‑ekonomický benefit, jejž nabízí pacientům, klinikům, farmaceutům a poskytovatelům zdravotní péče, je mnohem jasnější. Suzette Koxová, ředitelka Ega pro vědu, vyslovila přání, že „tato druhá edice bude pokračovat ve šlépějích prvního vydání a i nadále bude napomáhat ve vzdělávání v oblasti biosimilars“.

Součástí úvodní řeči prezidenta EGA Didiera Barreta byla otevřená prosba adresovaná Evropské unii: „V EU biosimilars skutečně potřebujeme, a my, EGA, se proto budeme neúnavně snažit vést diskuse s představiteli Evropské unie. Biosimilars jsou na trhu již pět let a ukázaly, že patří mezi bezpečnou variantu léčby.

Greg Perry, ředitel EGA, upozornil, že „jsou zapotřebí nová regulatorní pravidla, která by umožnila nové programy vývoje biosimilars tak, aby pacienti měli přístup k této skupině léčiv.“ Zároveň se zmínil o skutečnosti, že by Evropská unie měla propříště považovat biosimilars za léky stejné kategorie jako originální léčiva. „Nechceme žádné druhořadé standardy,“ řekl.

Zdroj: Medical Tribune

Sdílejte článek

Doporučené