Přeskočit na obsah

Tradiční kongres léčby ran v Pardubicích se blíží

Také letos pořádá Česká společnost pro léčbu rány ve spolupráci s Fakultou zdravotnických studií Univerzity Pardubice a Nemocnicí Pardubického kraje, a.s. tradiční, již XIV. ročník, Celostátního kongresu s mezinárodní účastí na téma: mezioborová spolupráce při léčbě ran a kožních defektů.

Místem konání je jako v předchozích letech velká aula a přilehlé učebny Univerzity Pardubice, které přivítají návštěvníky kongresu již 21. a 22. ledna.

Kongres je určen pro lékaře z praxe, chirurgy, dermatology, angiology, geriatry, diabetology, internisty a lékaře ostatních oborů, kteří se zabývají léčbou rány. Dále pro sestry jak z ambulantních i lůžkových zařízení, tak domácí péče.

Organizátoři připravili bohatý program, který pokrývá problematiku léčby ran z různých úhlů pohledu a dotýká se i dalších témat, které s touto problematikou souvisejí. Mezi vybranými tématy nebudou chybět: nové poznatky v problematice léčby ran, nové materiály, atypické postupy, infekce v ráně, debridement, onemocnění periferních cév jako etiologický faktor-chirurgické a konzervativní řešení, chronická žilní insuficience, dekubity, diabetická noha, popáleniny, faktory ovlivňující hojení ran. Satelitně budou probíhat workshopy k jednotlivým tématům, které nabídnou informace o novinkách v moderních terapeutických obvazech i zajímavé kasuistiky.

Podrobný program i další informace týkající se registrace a přihlášku na kongres najdou zájemci na webových stránkách České společnosti pro léčbu rány www.cslr.cz nebo je možné kontaktovat organizátory na sekretariat@cslr.cz či telefonu 721 951 518 nebo 466654335

red

Zdroj: prim. MUDr. I. Bureš, člen předsednictva výboru ČSLR

Sdílejte článek

Doporučené