Přeskočit na obsah

Trump slíbil v případě zvolení zrušit Obamovu zdravotní reformu

Reforma zdravotnického systému byla jednou z programových priorit prvního funkčního období Obamy. Šéf Bílého domu její potřebnost odůvodňoval snahou zpřístupnit zdravotní péči desítkám milionů Američanů bez zdravotního pojištění a potřebou zkrotit prudce rostoucí náklady na zdravotnictví.

Americký Kongres přijal zákon k reformě, zvané Obamacare, přes silný odpor republikánů v roce 2010. Vedoucí Představitelé Republikánské strany tehdy uvedli, že republikáni budou i nadále pokračovat v boji za zrušení Obamovy zdravotnické reformy. Nadcházející listopadové prezidentské volby podle nich budou mimo jiné referendem o Obamacare.

Miliardář Trump v nominačním superúterý triumfálně potvrdil svou převahu, když vyhrál v sedmi z jedenácti států. Podobně u demokratů potvrdila roli favoritky bývalá ministryně zahraničí Hillary Clintonová, která podporuje zdravotní reformu Obamacare.

ČTK

 

 

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…