Přeskočit na obsah

Výkonným ředitelem Dr. Max bude Leonardo Ferrandino

Výkonným ředitelem lékárenského holdingu Dr. Max bude od října Leonardo Ferrandino (*1970). O vzniku nové pozice informovala investiční skupina Penta, které lékárny Dr. Max patří. Vedle Česka působí Dr. Max také na Slovensku a v Polsku.

Penta uvedla, že do konce tohoto roku je pravděpodobný vstup Dr. Maxe na další evropské trhy. Ze zemí, kde působí Dr. Max nyní, vidí Penta prostor pro další expanzi především v Polsku.

Ferrandino přichází do investiční skupiny Penta po dvanáctiletém působení ve společnosti Admenta Italia, která je součástí farmaceutické skupiny Celesia Group. V roce 2012 se stal členem Celesio's Group Executive Committee, od roku 2014 rozvíjel obchod v Itálii a Slovinsku a zároveň řídil celoevropský prodej a marketing skupiny. Je ženatý a má dvě děti.

Síť lékáren Dr. Max tvoří 928 lékáren. V Česku jich je 370, na Slovensku 220 a v Polsku 338. Tržby celého holdingu činily vloni 28,4 miliardy korun. V Česku Dr. Max loni utržil 13,8 miliardy korun, meziročně o 14 procent víc.

Zdroj: AK PwC Legal

Sdílejte článek

Doporučené