Přeskočit na obsah

Moje VZP

 

ODPOVĚĎ:

 

Registrovat se můžete nejen elektronicky vyplněním webového formuláře přístupného na stránkách www.vzp.cz, ale i osobně na klientském pracovišti. Registrace prostřednictvím webového formuláře probíhá v několika krocích, ale není to nic složitého. Na přihlašovací stránce portálu Moje VZP vyplníte základní osobní údaje včetně e-mailové adresy a čísla mobilního telefonu a potvrdíte souhlas se smluvními podmínkami. Poté bude následovat několikeré ověření vaší totožnosti. Na zadanou e-mailovou adresu obdržíte odkaz na registrační stránku, na které musíte registraci dokončit – zde musíte vyplnit autentizační kód, který dostanete na zadané číslo mobilního telefonu, a číslo pojištěnce. Těmito úkony je ověřena správnost zadaných kontaktů pro elektronickou komunikaci a totožnost klienta. Poštou pak dostanete do vlastních rukou aktivační kód a po jeho zadání na registrační stránce Moje VZP bude váš osobní účet aktivován.

 

V aplikaci Moje VZP si pak můžete on-line zkontrolovat přehled vykázané péče a přehled plateb pojistného. Navíc mnohé případné nesrovnalosti je možné řešit přímo v rámci prostředí Moje VZP, tedy bez nutnosti kontaktovat call centrum nebo klientské pracoviště. Chystáme i další služby, které všem našim klientům usnadní přístup k informacím a vyřízení jejich záležitostí.

 

Velkou předností aplikace Moje VZP je, že v ní uvidíte každoměsíčně aktualizovaný stav i historii svého pojištění a plateb pojistného. Ověříte si, zda nedlužíte na zdravotním pojištění, a kdyby ve vaší evidenci bylo období, ve kterém není pojišťovně znám plátce pojistného, dozvíte se i to, jak dál postupovat. Tedy jak (čím) doložit dobu studia nebo zaměstnání u konkrétního zaměstnavatele apod. Pokud jste sama plátcem pojistného (OSVČ, OBZP), můžete kontrolovat svá vyúčtování a získat tak informace o případných nedoplatcích na pojistném či penále. Snažili jsme se zobrazit data co nejsrozumitelněji tak, aby z nich bylo jasně znát, jaký problém nastal a jak jej případně řešit.

 

Možná patříte mezi naše zvídavé pojištěnce, kteří si každoročně na přepážce vyžádají přehled vykázané péče. Poskytujeme ho vždy na počkání a bezplatně. Tato možnost bude existovat i nadále, ale díky aplikaci Moje VZP si teď můžete vše zkontrolovat on-line. Snadno si tak ověříte údaje o zdravotní péči, která na vaše rodné číslo byla vykázána a kterou VZP uhradila, zjistíte cenu, resp. úhradu pojišťovny u jednotlivých léků nebo datum své návštěvy u lékaře a cenu provedené lékařské prohlídky a také výši svých poplatků a doplatků u lékaře či v lékárně.

 

Všechna data v rámci aplikace Moje VZP jsou samozřejmě plně zabezpečena a dostane se do nich jen ten, kdo je k tomu oprávněn.

 

Zájem o aplikaci Moje VZP v číslech

27. 12. 2016

 

* Aplikace Moje VZP odstartovala na začátku září.

* Za prvních čtvrt roku fungování se do Moje VZP zaregistrovalo už 66 405 lidí, další plynule přibývají každým dnem.

* Největší zájem o registraci mají lidé ve věkové skupině 30–40 let; nejstarší jsou dvě ženy ve věku 97 let.

 

Věková struktura klientů registrovaných do Moje VZP

 

 

* Mezi registrovanými klienty je více žen než mužů, což potvrzuje trend, že v otázkách zdraví a zdravotního pojištění jsou ženy aktivnější.

 

Podíl žen a mužů na celkovém počtu registrací do Moje VZP

 

 

 

 

Mgr. Oldřich Tichý

vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Zdroj: VZP

Sdílejte článek

Doporučené