Přeskočit na obsah

Ředitele změní také nemocnice v Benešově

 

Nová představenstva, zvolená po sestavení nové krajské vlády, loni v prosinci odvolala ředitele nemocnic v Kladně a Mladé Boleslavi Vladimíra Lemona a Luďka Kramáře. Jejich odchod žádala nová koalice ANO, STAN, ODS a tří nezařazených zastupitelů kvůli ztrátovému hospodaření nemocnic.

Ve vedení zbývajících krajských nemocnic v Kolíně a Příbrami se zatím personální změny neplánují. "Nemám informace, že by se zatím něco měnilo," uvedla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Připomněla však, že výměny ředitelů jsou v čistě v rukou představenstev. "Ono se to málo ví, ale ty akciové společnosti fungují samostatně, rada nemá přímý vliv na personální obsazení," podotkla.

Dosavadní ředitel benešovské nemocnice Vytiska byl v minulosti vedoucím krajského odboru regionálního rozvoje. V čele nemocnice nahradil Petra Hostka (ČSSD), jenž byl počátkem loňského roku zvolen starostou Benešova. Výběr Vytisky, kterého média označovala za blízkého spolupracovníka někdejšího hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD), se nelíbil tehdejší krajské opozici.

Někdejší opoziční zastupitel a nyní krajský radní pro školství Jan Skopeček (ODS) například prohlásil, že jde spíše o politickou než manažerskou nominaci a že by preferoval standardní otevřené výběrové řízení.

Dosavadní ředitel kladenské nemocnice Lemon z funkce odejde ke dni jmenování svého nástupce, který vzejde z výběrového řízení. V případě boleslavské nemocnice je situace odlišná, Kramář byl jen pověřen řízením. Nahradil ho Ladislav Řípa, který už byl v tomto zařízení kdysi ředitelem.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené