Přeskočit na obsah

Podle britské premiérky zdravotnictví není v humanitární krizi

Pracovníci Červeného kříže byli v Británii v tomto týdnu nasazeni, aby pomohli vyřešit krizovou situaci, kdy nemocnice kvůli přeplněným čekárnám odmítaly pacienty, kteří čekali v přeplněných čekárnách. Dva pacienti dokonce v čekárně na pohotovosti zemřeli. Některé nemocné začaly nemocnice předčasně propouštět, aby si uvolnila lůžka. Červený kříž proto hovoří o "humanitární krizi" v Británii. Podle Britské zdravotnické asociace (BMA) by se vláda za situaci měla stydět.

Mayová zdravotníkům poděkovala za jejich nasazení, ale domnívá se, že nápor na zdravotnické služby v období okolo Vánoc a Nového roku je obvyklý každý rok a do zdravotnictví prý navíc nově přitekly rekordní peněžní částky. Popis situace jako humanitární krize odmítla.

Opoziční vůdce labouristické strany Jeremy Corbyn ovšem premiérku vyzval, aby převzala zodpovědnost za "celonárodní skandál" a na pondělním zasedání parlamentu sdělila, jak situaci hodlá řešit.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…