Přeskočit na obsah

Trump dle senátora Paula chce Obamacare po zrušení hned nahradit

Na twitteru o tom informoval republikánský senátor Rand Paul, který v loňských stranických primárkách neúspěšně usiloval o prezidentskou nominaci.

"Právě jsme mluvil s Donaldem Trumpem a on plně podporuje mou strategii nahradit Obamacare v ten samý den, co tuto reformu odvoláme. Nyní je čas jednat," napsal na twitteru Paul.

Paul tento týden v rozhovoru se stanicí MSNBC varoval republikánské zákonodárce v Kongres před unáhleným zrušením reformy v době, kdy nebude připravena její náhrada. Pokud by totiž Kongres ovládaný Republikánskou stranou odvolal reformu již nyní, hrozil by bankrot zdravotních pojišťoven, které by musel zachraňovat stát.

Trump bezprostředně po svém zvolení prohlásil, že odvolání Obamacare musí jít ruku v ruce se zavedením nové zdravotní reformy. "Nebude žádné dvoudenní či dvouleté období, kdy tady nebude nic. Reforma bude odvolána a nahrazena. Připravíme skvělý systém péče za mnohem méně peněz," řekl.

Právě nákladnost Obamacare odpůrci kritizují s tím, že Obamův systém škodí volnému trhu. Příznivci reformy naopak upozorňují, že díky ní získaly dostupné zdravotní pojištění miliony Američanů.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené

O houbách a lidech

12. 4. 2024

Většina z nás považuje houby za rostliny. Nejsou jimi. Jsou samostatná říše života. Něco mají společného s rostlinami, něco s živočichy, něco mají…