Přeskočit na obsah

Musím se nechat fotit na nástěnku?

Dotaz: Zaměstnavatel v naší nemocnici vydal nařízení, že všichni zaměstnanci se mají povinně dostavit na focení za účelem zřízení nástěnky ve vestibulu daných oddělení. Mají zde být kromě fotografie uvedeny jméno a příjmení daného zaměstnance, titul a pracovní zařazení. Jedná se o menší akreditovanou nemocnici - nestátní. Zaměstnanci nejsou ve služebním poměru, většina z nich jsou řadoví zaměstnanci bez vyšší funkce. Kolektivní smlouva tuto problematiku nijak neupravuje. Již nyní visí ve všech vestibulech tabule, na které je uvedeno pracovní zařazení a jméno zaměstnanců, povinně nosíme vizitky, které obsahují i fotografii, což je běžná praxe i v jiných nemocnicích. Dle zákona 101/2000 sb. mohou být pořizovány jakékoliv fotografie pouze se souhlasem dané osoby. Zajímá mě, zda má zaměstnavatel právo požadovat po zaměstnancích, aby se nechali fotit, když s tím nesouhlasí, popř. zda je tato problematika nějak přesněji ošetřena než formou výše uvedené.

Odpovídá Lukáš Mojžíš, právník mezinárodní advokátní kanceláře PwC Legal.

V první řadě je třeba konstatovat, že fotografie zaměstnance musí být považována za jeho osobní údaj ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „zákon“). Umístění fotografií zaměstnanců na nástěnce ve vestibulu nemocničního oddělení pak jednoznačně představuje přinejmenším jejich zpřístupnění, popřípadě i zveřejnění, a je tedy jejich zpracováním ve smyslu § 4 písm. e) zákona.

Pro posouzení, zda je zaměstnavatel (jakožto správce osobních údajů) oprávněn zpracovávat osobní údaje zaměstnanců pouze s jejich souhlasem, nebo i bez něho, je klíčové nejprve zodpovědět otázku, za jakým účelem je jejich zpracování prováděno, přičemž zaměstnavatel je povinen tento účel předem stanovit. Zjednodušeně lze říci, že v případech zpřístupňování fotografií zaměstnanců bude záležet především na skutečnosti, zda je daný krok nezbytný pro ochranu práv a právem chráněných zájmů zaměstnavatele ve smyslu § 5 odst. 2 písm. e) zákona.

Jestliže jsou fotografie zaměstnanců umisťovány pouze na zaměstnanecké průkazy, které má pravděpodobně na mysli i tazatel pod pojmem „vizitky“, lze dospět k závěru, že cílem a důvodem takového opatření je především zajištění bezpečnosti a ochrany majetku, a že jej tedy lze zavést i bez souhlasu zaměstnanců.

Zpřístupňování fotografií na dveřích kanceláře či na jiných místech v rámci pracoviště, a to včetně zmiňovaných nástěnek, popř. v elektronické podobě na vnitřní počítačové síti zaměstnavatele či dokonce veřejně na internetu, představuje ovšem situaci diametrálně odlišnou. Obhájení těchto postupů jako nezbytných pro ochranu práv zaměstnavatele se již jeví jako velmi obtížné, a zcela obecně tedy lze říci, že je zaměstnavatel v předmětných situacích povinen vyžádat si souhlas zaměstnanců. Pochopitelně však bude nezbytné v každém konkrétním případě posoudit všechny jeho specifické okolnosti.

Pracovněprávní předpisy sice ochranu osobních údajů zaměstnanců řeší jen velmi okrajově, nicméně druhý možný pohled na věc nabízí zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Dle jeho § 84 totiž lze zachytit podobu člověka tak, aby podle zobrazení bylo možné určit jeho totožnost, jen s jeho svolením. Toto ustanovení se tedy přímo dotýká již samotného pořizování fotografií, spíše než jejich následného zpřístupňování či zveřejňování.

V případě, že se zaměstnanec domnívá, že zaměstnavatel zpracovává jeho osobní údaje v rozporu se zákonem, může jej dle § 21 zákona požádat o vysvětlení, popřípadě požadovat, aby vzniklý stav odstranil. Zcela nezávisle na tom je též možné podat stížnost přímo u Úřadu pro ochranu osobních údajů, který je oprávněn, pokud shledá porušení zákonných povinností ze strany zaměstnavatele, uložit mu pokutu až do výše 5, v nejzávažnějších případech dokonce 10 milionů Kč. V úvahu samozřejmě mohou přicházet též občanskoprávní prostředky ochrany, přičemž představit si lze zejména podání žaloby na ochranu osobnosti v důsledku porušení výše citovaného § 84 občanského zákoníku.

 

Zdroj: PwC Legal

Sdílejte článek

Doporučené