Přeskočit na obsah

Ludvíkovi na ministerstvu radí náměstek Holcát z Motola

 Ludvíkovi, který před příchodem na ministerstvo působil jako ředitel Fakultní nemocnice v Motole, od jeho prosincového nástupu pomáhá i mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková.

Holcát, který byl ministrem zdravotnictví v úřednické vládě Jiřího Rusnoka a také členem lékařského konzilia prezidenta Miloše Zemana, pracuje v motolské nemocnici jako náměstek pro léčebně preventivní péči. Od ministerstva podle mluvčí Štěpánky Čechové dostává na dohodu o pracovní činnosti měsíční odměnu 40.000 korun.

Ludvík si s sebou na ministerstvo už dříve přivedl předsedu České vakcinologické společnosti a bývalého ředitele královéhradecké fakultní nemocnice Romana Prymulu. Má s ministerstvem dohodu o provedení práce a jeho odměna podle mluvčí Čechové činí 500 korun za hodinu.

Prymulu z pozice šéfa nemocnice loni v červnu odvolal Ludvíkův předchůdce Svatopluk Němeček (ČSSD). Jako důvod uvedl, že Prymula inkasoval desítky milionů korun od společnosti, kterou vlastnila jeho dcera. Prymula tvrzení ministerstva odmítl.

Od prosince Ludvíkovi radí i Danková. Má rovněž dohodu o provedení práce s odměnou 250 korun za hodinu.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené