Přeskočit na obsah

Nové kontaktní místo pro seniory

Na jednom místě mohou získat ucelený přehled o dostupných sociálních službách, materiální podpoře a pomůckách, které jim pomohou usnadnit život.

Slavnostního odpoledne se za Nadaci Krása pomoci zúčastnila také předsedkyně správní rady nadace Krása pomoci Taťána Gregor Kuchařová. Spolu s ní se také představily koordinátorky péče, které budou poradenství v konkrétních časech v místě nabízet. Vedle rad a informací také seniorům pomohou vše vyřídit, navštíví je doma a doporučení nejlepší řešení, které jim pomůže žít doma a důstojně. Vyřídí za ně vše potřebné na úřadech či zajistí kompenzační pomůcky. Pomohou také najít dobrovolníka nebo zajistit pomoc psychologa.

„Moc si vážíme spolupráce s Nemocnicí Na Homolce. Nemocnice jsou pro nás klíčová místa, kde je hodně našich potenciálních klientů, kteří potřebují pomoc při přechodu z nemocnice do domácí péče. Věřím, že spolupráce bude prospěšná pro všechny,“ říká Gregor Kuchařová.

Za Nemocnici na Homolce se otevření kontaktního místa zúčastnil ředitel Nemocnice Na Homolce Dr. Ing. Ivan Oliva a náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Eva Kuříková.

„Propuštěním pacienta z nemocnice naše péče a náš zájem o pacientovo zdraví nekončí, tím spíše u seniorů, pro které bývá následná domácí péče obtížně zvladatelná. Zapojení Nemocnice Na Homolce do projektu obecně prospěšné společnosti Krása pomoci DOMA BEZ OBAV, vnímám jako další možnost pomoci našim seniorským pacientům lépe a snadněji zvládnout rekonvalescenci a život v domácím prostředí po propuštění z nemocnice“, prohlásil Ivan Oliva ředitel nemocnice.

V kontaktním místě v Nemocnici na Homolce najdete koordinátorky péče každou středu od 9 do 12 hod.

Zdroj: Nemocnice Na Homolce

Sdílejte článek

Doporučené