Přeskočit na obsah

Bulovka má od ledna třetího řádného ředitele. Povede ji analytik Jan Kvaček

Prioritním úkolem nového ředitele bude identifikace dodavatelských vztahů, řešení problémů kolem veřejných zakázek, nastavení transparentního hospodaření a urychlené zajištění stability v provozních otázkách.

„Vzhledem k událostem minulých měsíců, kdy v nemocnici zasahovala policie kvůli manipulaci s veřejnými zakázkami, bylo nezbytně nutné jmenovat do jejího čela člověka zvenku, který není s nemocnicí a jejími problémy nijak spojen. Pan Kvaček, který skončil v dubnovém výběrovém řízení na druhém místě, tuto podmínku splňuje. Nemocnice Na Bulovce se nyní nachází v mimořádně složité situaci a potřebuje krizového manažera. Jan Kvaček má předpoklady, aby situaci v nemocnici komplexně zanalyzoval a provedl ji nezbytnými změnami. Ujistil jsem ho také, že si uvědomuji, že ho čeká těžká práce a že má mou podporu,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Jan Kvaček přichází z Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví, kde od začátku roku 2015 působil jako náměstek pro strategie. Předtím téměř dva roky pracoval na pozici senior konzultant ve společnosti KPMG ČR. V letech 2009 až 2014 byl nejprve poradce ministra zdravotnictví a analytik a poté vedoucí oddělení správy zdravotních pojišťoven na Ministerstvu zdravotnictví. Vystudoval Institut ekonomických studií a Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy.

Ing. Gabriela Štěpanyová, ředitelka Odboru komunikace s veřejností, tisková mluvčí

Zdroj: MZČR

Sdílejte článek

Doporučené