Přeskočit na obsah

Sestry: Přidávání peněz vítáme, ale potřebujeme také víc pomocného personálu

Na galavečeru v pražském kině Lucerna se vyhlašovaly výsledky soutěže, která je výjimečná tím, že oceňuje sestry, které ve své profesi působí dlouho a opravdu vědí, že toto povolání je pro ně to pravé.



Za každodenní skvělou práci poděkovala sestrám prezidentka České asociace sester PhDr. Martina Šochmanová, MBA, a ministr zdravotnictví Mgr. et. Mgr. Adam Vojtěch, MHA, řekl, že je mu ctí, že může vést resort, kde takovéto skvělé zdravotní sestry pracují. „Moc si vážím vaší práce, jsem rád, že pracujete v českém zdravotnictví, byť máte spoustu problémů, ale problémy jsou k tomu, abychom je řešili, a já doufám, že společně budeme mít šanci je řešit,“ řekl.

S poděkováním přišla i patronka soutěže Dagmar Havlová, která už tradičně předávala Čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství. Na pódium dorazila z Vinohradského divadla rovnou z představení Lev v zimě zadýchaná, ale včas. „Hráli jsme hodně rychle, abych to tady stihla, protože je to tradice, a jsem nesmírně šťastná, že mohu ocenění předávat. Zdravotní sestry vykonávají velice důležitou práci pro nás pro všechny, kteří se ocitáme v lékařských pokojích. Já vím, o čem mluvím, protože jsem s manželem strávila téměř patnáct let různě po nemocnicích a vím, jak je ta práce důležitá, nejen ta fyzická činnost, ale i psychická podpora,“ řekla.

Ke slovům díků se připojila zpěvačka Aneta Langerová, která sestrám v průběhu slavnostního večera zazpívala několik písní, a na výzvu si s ní její první velký hit Voda živá zazpíval celý sál.

Sedm finalistek vybrala v předchozích týdnech odborná porota ze stovek nominací. Sestry do soutěže vyslali jejich spolupracovníci, sestry, lékaři, primáři, vedení nemocnic. Mnozí také přijeli spolu s rodinami sester na galavečer do Prahy je podpořit – pochvalným voláním a transparenty s nápisy, které se objevily nad hlavami diváků ve chvíli, kdy moderátor „jejich sestru“ představoval.



 

Čtěte také

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené