Přeskočit na obsah

FN u sv. Anny povede ekonom Vajdák

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se má Vajdák ve funkci zaměřit na vyvedení nemocnice ze ztrát, rozvoj medicíny a vědecko-výzkumné činnosti a v neposlední řadě na personalistiku. „Prioritou je také budování dobrých vztahů s Masarykovou univerzitou a její lékařskou fakultou,“ dodal ministr.

Ministr soudí, že nový ředitel má k dobrému ekonomickému řízení zadlužené nemocnice předpoklady. „Vlastimil Vajdák nebude mít lehký úkol, nicméně jeho dlouholeté zkušenosti s financováním a ekonomickými problémy nemocnic a úspěšným nastartováním ekonomiky Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně, kde doposud působil, jsou velmi dobrým předpokladem pro vedení lůžkového zdravotnického zařízení, jako je právě svatoanenská fakultní nemocnice v Brně,“ uvedl Adam Vojtěch.

Podle ČTK se o místo ředitele v novém výběrovém řízení ucházelo osm lidí. Vajdák dostal od 22 členů komise 13 hlasů, jako druhý skončil s pěti hlasy Pohanka.

Jednalo se o druhý pokus vybrat nového ředitele svatoanenské nemocnice. První výběrové řízení ministr zrušil poté, co jej vyhrál bývalý politik ČSSD a někdejší ředitel této nemocnice Michal Pohanka. V prvním výběrovém řízení získal Pohanka podle informací Zdravotnického deníku ve dvacetičlenné komisi 12 hlasů, druhý byl bývalý generální ředitel Agelu Ján Dudra se čtyřmi hlasy.

Současný ředitel Martin Pavlík oznámil svou rezignaci letos v dubnu. Jako důvod uvedl, že se po pěti letech v manažerské funkci chce věnovat medicíně.

 

Ing. Vlastimil Vajdák (1973) je bankéř, ekonom a manažer. Od roku 2017 doposud byl členem představenstva a ekonomicko-provozní náměstek Krajské nemocnice T. Bati, a.s. ve Zlíně. Předtím působil pět let jako člen představenstva a ekonomický náměstek Uherskohradišťské nemocnice, a.s. Po absolvování vysoké školy pracoval 11 let v bankovnictví. V letech 2002-2013 byl regionálním ředitelem ČSOB, a.s. Vystudoval Fakultu managementu a ekonomiky ve Zlíně Vysokého učení technického v Brně.

 

 

Čtěte také

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené