Přeskočit na obsah

Bývalý ministr prof. Prymula ředitelem v Říčanech

 „Je to pro mne nová profesní etapa a zároveň velmi příjemné poslání, kdy se budu opět moci vrátit přímo do zdravotnického provozu,“ uvedl prof. Prymula.
Už dříve byl externím poradcem Agelu, radil také významné soukromé zdravotnické skupině Akeso Holding a je poradcem prezidenta republiky Miloše Zemana.
Mezi hlavní úkoly prof. Prymuly v roli ředitele říčanské nemocnice bude stavba nového pavilonu za bezmála 250 milionů korun. V současnosti nemocnice funguje v budovách v majetku města Říčany, které neodpovídají úrovni moderního zdravotnického zařízení, uvedl ředitel Prymula.
„Nemocnice se bude orientovat na nové technologie, splňující požadavky nejmodernějších medicínských postupů, další získávání odborníků, to vše ve spolupráci s městem Říčany,“ uvedl Agel v tiskové zprávě.
Říčanská nemocnice získává zkušeného manažera, prof. Prymula sedm let řídil Fakultní nemocnici Hradec Králové a stál za dnes již zrušeným projektem Kliniky tradiční čínské medicíny. Byl také rektorem Vojenské lékařské akademie v Hradci Králové.
Prof. Prymula byl ministrem zdravotnictví loni na podzim zhruba měsíc. Funkci musel opustit poté, co se v době přísných epidemických opatření a doporučení omezit osobní kontakty účastnil schůzek v zavřené restauraci na pražském Vyšehradě. Poté působil jako poradce premiéra Andreje Babiše na Úřadu vlády. Tuto spolupráci Babiš ukončil, když se Prymula v den, kdy volal po zpřísnění protiepidemických opatření, objevil mezi hosty povoleného fotbalového utkání na stadionu pražské Slavie.
Říčanská nemocnice patří do skupiny Agel od roku 2018. Provozuje lůžková oddělení interny, jednodenní chirurgie a následné rehabilitační péče.


Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…