Přeskočit na obsah

Katalog prací ve zdravotnictví - klíčový dokument pro určení platu

Každý zdravotník z nepodnikatelské sféry (fakultní nemocnice, státní zdravontická zařízení, příspěvkové organizace, veřejná nezisková ústavní zdravotnická zařízení apod.) je zařazen do platové třídy podle náročnosti práce, kterou vykonává. Přesněji řečeno podle nejnáročnější práce, kterou po něm zaměstnavatel požaduje.

Příklady prací pro všechna povolání v nepodnikatelské sféře jsou uvedeny v katalogu prací.

Odkaz na tento dokument najdete ZDE

  • PORADÍME VÁM

  • Za jakých okolností mi může zaměstnavatel změnit pracovní smlouvu, aby se tak vyhnul nutnosti zařadit mě do vyšší platové třídy? Za jakých okolností je to naopak protizákonné?

  • Má zaměstnavatel za určitých okolností nárok nezvýšit svým zaměstnancům platové ohodnocení, i když ze zákona splňují všechny podmínky?

  • Podle katalogu prací vykonávám stejnou práci jako kolegyně na oddělení, která má vyšší platovou stupnici. I po mě je vyžadována nejnáročnější práce uvedená v katalogu prací, avšak já nedostanu za tuto zodpovědnost zaplaceno, moje kolegyně ano. Mohu na základě tohoto zjištění odmítnout tuto nejnáročnější práci vykonávat a trvat na zařazení do vyšší platové třídy?

  • Z poradny MT jsme zjistili, že máme nárok na vyšší platovou třídu, než do jaké jsme zařazeni. Jaké jsou možnosti obrany? Co můžeme ze zákona udělat pro to, abychom byli zařazeni správně?

Zdroj: www.tribune.cz

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…