Přeskočit na obsah

Sestra vyzývá kolegyně: podpořme lékaře!

Naše země žije nyní akcí lékařů DO, pan prezident pronesl projev v duchu "republiku si rozvracet nedáme", zástupkyně nelékařů za nás všechny vyslovila názor, že jsme spokojené a trpělivě vyčkáme na změny. Taky už sem někde něco podobného slyšela, nemluvě o tom, že je mi jasně řečeno co a jak si mám myslet. A to už tady také bylo.

Lékaři jsou označování za vyděrače a je jim předhazován slib...slib,ve kterém není ani zmínka o tom,že by měli léčit zdarma,žít v chudobě a sponzorovat zdravotnictví,zatímco peníze na něj vybrané se jako přetržená přehrada tečou  do cizích kapes,kdy peníze nejen na platy zdravotníků, ale také na léčbu jsou používány ke korupci a jiným.Sami lékaři nejlépe ví, jak to chodí.A nebylo by od věci,kdyby to zveřejnili.

I nelékaři mají své problémy s tím, jak je zdravotnictví vedeno, jak bylo zničeno vzdělávání,vymyšleno několik verzí, kdy žádná pořádně nefunguje,vyžadováno vysokoškolské studium, které je jen obecného směru a prakticky sestry nikam neposouvá, protože pro takovou sestru není vlastně náplň práce a specializace,které přinášejí užitek jsou jen dlouhodobými kurzy.

Registrace je jen a pouze hon na kredity, za vlastní a ve vlastním čase, přičemž celá registrace živí přebujelý aparát NCONZO. Oborová organizace se za nás nepostaví a jsou od nich slyšet jen prázdné sliby,to v lepším případě.

Milé kolegyně a kolegové…nikdo za nás nic nevyřeší a tvářit se, že to tak bude je holý nesmysl. Všichni máme co ztratit, ale neměli bychom před tím, co se kolem nás všech děje zavírat oči a tvářit se,že nás se to netýká.

Zapomeňte teď na spory, které tu s kterým lékařem máte, to je věc osobní, podpořte lékaře jako profesi, podpořte své kolegy a kolegyně. BUĎME TÝM.

Jsem zdravotní sestra a mám svou práci ráda, pracuji ve zdravotnictví dost dlouho, abych mohla srovnávat a musím říct, že to, co se děje za bezostyšnost v této době nemá hranice.

Souhlasím s protestem lékařů a rozhodně jsem na jejich straně. Nechci,aby za mne mluvila předsedkyně čehokoli.

Monika Muroňová,VFN Praha

Zdroj: www.tribune.cz

Doporučené

Sir Michael Anthony Epstein (1921–2024)

22. 4. 2024

Sir Michael Anthony Epstein, patolog, který identifikoval první známý lidský onkogenní virus, zemřel 6. února ve věku 102 let. Jeho tým zkoumající…

Ruce vzhůru, gatě dolů…

17. 4. 2024

Ne, od zájmu o fungující české zdravotnictví ruce pryč dávat nebudeme. Nemocničním lékařům oprávněně vadí, že ostatní lékaři nejsou ochotni se…

O houbách a lidech

12. 4. 2024

Většina z nás považuje houby za rostliny. Nejsou jimi. Jsou samostatná říše života. Něco mají společného s rostlinami, něco s živočichy, něco mají…