Přeskočit na obsah

V Brně se otevřela soukromá chirurgická nemocnice

V Brně se dnes pro pacienty otevřela nová soukromá nemocnice. SurGal Clinic v Drobného ulici nahradila dřívější nemocnici Delta, jejíž areál nechal investor zmodernizovat. Nemocnice má smlouvy se všemi zdravotními pojišťovnami, takže podmínky pobytu jsou tam stejné jako v jiných zařízeních.

Pro movitou klientelu připravila luxusní pokoje se službami na úrovni pětihvězdičkového hotelu, řekla dnes novinářům ředitelka Jitka Kellnerová. Den pobytu na tomto pokoji stojí 3000 korun, na 900 korun denně vyjde "menu exclusive".

Nemocnice má 90 lůžek, z toho 30 nadstandardních. Disponuje několika operačními sály, vlastní laboratoří i jednotkou intenzivní péče. Modernizace areálu vyšla podle Kellnerové na miliardu korun. Osobu investora nechtěla Kellnerová odkrýt, podle obchodního rejstříku je majitelem společnosti SurGal Clinic Fio banka.

Klinika se specializuje na chirurgické výkony, miniinvazivní chirurgii, cévní a plastickou chirurgii, urologii, ortopedii, sportovní traumatologii a další obory. Soustředit se bude hlavně na plánované zákroky. Poskytuje i ambulantní péči. Nemocnice očekává, že za rok bude mít kolem 4500 hospitalizovaných a 60.000 ambulantních pacientů.

Dnešního slavnostního otevření se zúčastnil prezident Václav Klaus a desítky politiků, lékařů, zástupců vysokých škol, nemocnic i firem. Přijel i šéf Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavel Horák, hlavní hygienik Michael Vít a za ministerstvo zdravotnictví náměstek Vítězslav Vavroušek.

Název SurGal Clinic odkazuje podle Kellnerové na anglické slovo pro chirurgii surgery a jméno předsedy správní rady Petra Gála. Gál je osobností brněnské dětské nemocnice - působí jako přednosta Kliniky dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie Fakultní nemocnice Brno.

 

ČTK

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené