Přeskočit na obsah

Penta prodala síť lékařských ambulancí MediClinic

Investiční skupina Penta prodala síť lékařských ambulancí MediClinic, která od roku 2008 poskytuje všeobecnou i specializovanou péči a momentálně zahrnuje 140 ordinací po celé republice. Jejími novými majiteli jsou Pavel Vajskebr a Eduard Bláha, uvedla Penta v tiskové zprávě.

MediClinic poskytuje péči více než stovce tisíc klientů a v roce 2012 vykázala tržby 233 milionů korun. Penta se tuto společnost rozhodla prodat v rámci investiční strategie, která předpokládá postupný odprodej menších firem z jejího portfolia a větší zaměření na projekty s potenciálem vysokého růstu, uvedl investiční ředitel Penty Václav Jirků.

"Pavel Vajskebr a Eduard Bláha jsou osvědčení manažeři, a proto nemáme o další perspektivu MediClinicu obavu," dodal.

Vajskebr šest let působil v investiční skupině Penta. V březnu opustil post generálního ředitele firmy České lékárny, nejdůležitější součásti holdingu lékáren Dr.Max. Bláha zase pracoval pro Pentu jako ředitel lázní v Jáchymově a později i v Luhačovicích, je prezidentem Svazu léčebných lázní České republiky. Má rovněž úzké spojení s MediClinicem, před prodejem předsedal jeho dozorčí radě.

Investiční skupina Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě a Mnichově. Investuje především do oblasti realit, zdravotnictví, letecké výroby, strojírenství, energetiky, zábavního průmyslu a bankovnictví.Její společnosti zaměstnávají více než 30.000 lidí.

ČTK

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené