Přeskočit na obsah

Ministerstvo má nové vedení. Odkud náměstci přicházejí?

foto: www.praha.eu

S příchodem nového ministra zdravotnictví zůstává ve vedení ministerstva hlavní hygienik MUDr. Vladimír Valenta a náměstek pro ekonomiku ing. Petr Salák.

Další tři oblasti vedení rezortu budou mít nové šéfy.  Na pozici náměstka pro zdravotní pojištění nastoupil MUDr. Tom Phillipp ( KDU-ČSL), dosavadní náměstek ředitele Fakultní Thomayerovy nemocnice. Phillipp má zkušenosti s politikou na lokální úrovni - od roku 1994 je členem Zastupitelstva městské části Praha 12.

Náměstkem pro léčebnou péči se stal současný primář radiodiagnostického oddělení Nemocnice Na Homolce prof. MUDr. Josef Vymazal (nominován za hnutí ANO), který vystřídal dosavadního šéfa MUDr. Ferdinanda Poláka.

Nová náměstkyně v čele nově založené firmy

Z ministerstva zdravotnictví odchází také dlouholetý náměstek pro legislativu Martin Plíšek, novou náměstkyní v této funkci je JUDr. Lenka Teska Arnoštová. Po několika letech praxe na ministerstvu zdravotnictví nastoupila v září 2010 do advokátní kanceláře Havel & Holásek, následně uspěla ve volbách do zastupitelstva hl. m. Prahy, vedle toho působila v dozorčí radě Pražské plynárenské.

Je také členkou dozorčí rady nově vzniklé obecně prospěšné společnosti CZECHTA Institute o.p.s, která podle informací obchodního rejstříku vznikla 29. ledna 2013. Společnost podniká v oblasti zajišťování a realizace výzkumných projektů v oblasti HTA (hodnocení zdravotnických technologií), zdravotní ekonomiky, farmaekonomiky, zajišťování vzdělávacích aktivit v oblasti HTA, včetně lektorské činnosti, zabezpečování osvětových a informačních aktivit.

JUDr. Arnoštová je zároveň společníkem firmy Ernst Apotheke s.r.o, která se zabývá poradenskou a účetní činností.

ivb, www.tribune.cz

 

 

Zdroj: www.tribune.cz

Sdílejte článek

Doporučené