Přeskočit na obsah

Benešovskou nemocnici povede Mrva, nahradí Vytisku

        

Mrva působí také jako lékař středočeské i pražské záchranné služby.

Středočeský kraj je zřizovatelem pěti nemocnic: v Kladně, Kolíně, Příbrami, Mladé Boleslavi a Benešově.

Do výběrového řízení se přihlásili čtyři uchazeči. "Sestava byla silná. Komise mohla vybírat z velmi vyrovnaných kandidátů. Očekávám od nového pana ředitele, že přispěje k dalšímu rozvoji benešovské nemocnice," uvedl krajský náměstek pro zdravotnictví Martin Kupka (ODS).

Roman Mrva dříve působil v benešovské nemocnici mezi lety 2006 a 2008 na pozicích náměstka ředitele pro léčebně preventivní péči, technického ředitele a v dalších funkcích. "Chtěl bych se zaměřit na rozvoj zdravotnických týmů. Rád bych co nejrychleji vybudoval centrální příjem a posílil kredit nemocnice u veřejnosti," popsal dnes své plány.

Nové vedení bude mít od 1. března také kladenská nemocnice, kde Petr Polouček nahradí ve funkci Vladimíra Lemona, který nemocnici vedl téměř pět let. Polouček uspěl v konkurzu, který vypsalo hejtmanství. Důvodem ke změně ředitele bylo dlouhodobé ztrátové hospodaření nemocnice. Ze stejného důvodu byl loni odvolán i ředitel mladoboleslavské nemocnice, kterým se stal Ladislav Řípa. Jeho předchůdce byl řízením nemocnice jen pověřen.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené