Přeskočit na obsah

Kladenská nemocnice má málo onkologů, provoz oddělení je ohrožen

 

Nemocnice měla dohodnutého nového primáře, nastoupit měl k 1. únoru. Město mu zajistilo i byt, nakonec ale do práce nedorazil. "Je v ohrožení onkologické oddělení, sháníme lékaře, kde jen můžeme, využíváme kontaktů, které máme," uvedl Kupka.

Pokles výkonu oddělení se podle něj nepříznivě projeví v úhradách od zdravotních pojišťoven. "Sháníme lékaře, abychom dokázali oddělení udržet, protože samozřejmě to oddělení má také úhrady, které se v zálohách promítají. V okamžiku, kdy se nepodaří oddělení naplnit lékaři, tak to bude znamenat, že se to v úhradě zpětně projeví a nemocnice dostane méně peněz," podotkl Kupka.

Personální problémy má například i sedlčanská nemocnice, kterou provozuje společnost Vamed Mediterra a která kvůli nedostatku lékařů přerušila provoz interního oddělení. Akutní péči místo sedlčanské interny poskytují krajské nemocnice v Příbrami a v Benešově, posíleno bylo i sedlčanské stanoviště záchranné služby.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…