Přeskočit na obsah

Novým náměstkem ministra zdravotnictví bude Prymula

 

Místo náměstka pro zdravotní péči bylo téměř rok neobsazené, ministerstvo na tuto pozici opakovaně vypsalo výběrové řízení. V posledním, které úřad vypsal letos v lednu, uspěl Prymula. ČTK řekl, že nastoupí k 1. březnu.

"Zná dokonale odbornou společnost, mezinárodní kontext, protože řídil velkou nemocnici, je univerzitním pracovníkem. Mně se jeví jako skoro ideální kandidát," řekl dnes k Prymulovi ministr Ludvík.

Prymulu, který je zároveň předsedou České vakcinologické společnosti, z pozice šéfa královéhradecké nemocnice loni v červnu odvolal Ludvíkův předchůdce Svatopluk Němeček (ČSSD). Jako důvod uvedl, že Prymula inkasoval desítky milionů korun od společnosti, kterou vlastnila jeho dcera. Prymula tvrzení ministra odmítl. Dnes se jej zastal i Ludvík. "Obvinění byla prošetřena a ukázala se jako bezdůvodná," řekl.

Na ministerstvu jsou v současnosti dva političtí náměstci a čtyři odborní, kteří podléhají služebnímu zákonu. Prymula bude pátým. Počet odborných náměstků se snížil od letošního ledna poté, co Ludvík po svém nástupu na ministerstvo prosadil v prosinci návrh na úpravu služebních míst. Argumentoval snahou o racionalizaci a zefektivnění činnosti úřadu. Podle náměstkyň, které na úřadu musely skončit, byl ale tento krok účelový.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené