Přeskočit na obsah

NEXTCLINICS a Medicon investují do nových poliklinik pro Pražáky

Termín otevření je plánovaný na leden 2019. „Pronajali jsme si v budově Factory Office Center dvě patra. Klinika bude mít výhled na Vyšehrad. K dispozici budou podzemní garáže, přístup bude i přímo z metra,“ řekl Medical Tribune ředitel a spolumajitel NEXTCLINICS Miroslav Herden.

Tato skupina se sídlem v Německu se zaměřuje převážně na asistovanou reprodukci a chce se stát v tomto oboru světovou jedničkou. Skupina Nextclinics letos investovala již 120 milionů eur a do konce roku má v plánu proinvestovat celkem 200 milionů eur. Vyjednává mimo jiné s klinikami ve Spojených státech a Kanadě. (Rozhovor s Miroslavem Herdenem čtěte v aktuálním vydání Medical Tribune.)

Ve smíchovské poliklinice budou ordinace praktických lékařů, interna, chirurgie, ortopedie, kardiologie, pneumologie a další. Do vybavení a spuštění kliniky prý hodlá investovat desítky milionů korun. Kromě toho plánuje na Smíchově vybudovat novou kliniku plastické chirurgie.

V pražských Holešovicích zas otevírá novou polikliniku společnost Medicon. Pronajala si moderní prostory v nové kancelářské budově Visionary v Plynární ulici. Provozovat tu bude třináct ordinací, mezi nimi praktický lékař, interna, kardiologie, neurologie a stomatologie. Medicon provozuje mimo jiné Polikliniku Budějovická a Polikliniku Vysočany, součástí skupiny jsou i centra asistované reprodukce Pronatal.

Zdroj:

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…