Přeskočit na obsah

Nová budova Kliniky Dr. Pírka získala architektonické ocenění

Investorem byla sama Klinika Dr. Pírka, stavbu financovala z úspor a úvěru. „Pro Kliniku Dr. Pírka je po půl roce provozu především oceněním, že prostory nové budovy jsou plně využívané. Podařilo se zde uvést do provozu ambulantní péči v oboru kardiologie, neurologie, gastroenterologie, ortopedie, cévní chirurgie a lékárny,“ komentovali ocenění zástupci kliniky na vlastních webových stránkách.

Výstavba nového ambulantního pavilonu souvisela s potřebou zvýšit kapacitu ambulancí, s hledáním ekonomické vyváženosti, a tlakem zdravotních pojišťoven na ambulantní péči a krátké hospitalizace. Autorem projektu byl architekt prof. Martin Rajniš a jeho studio Huť architektury.

Klinika Dr. Pírka, foto: Nadace ABF

Soutěž se koná za podpory Středočeského kraje, pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Ing. Jaroslavy Pokorné Jermanové a ve spolupráci s Odborem kultury a památkové péče Krajského úřadu Středočeského kraje, pod vedením Mgr. Kateřiny Pešatové. Organizátorem a odborným garantem je Nadace ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství.

Klinika Dr. Pírka poskytuje péči zejména v oborech ortopedie a chirurgie, ambulantně ale i v dalších oborech. Založena byla v roce 1934 a většinově ji vlastní MUDr. Miroslav Pírek, potomek zakladatele MUDr. Antonína Pírka. Klinika má smlouvy se zdravotními pojišťovnami, ale nabízí i program pro samoplátce. V roce 2016 měla pobrat 155 milionů korun a provedla bezmála 4300 operací.

 

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené