Přeskočit na obsah

MBA: I ve zdravotnictví lze dělat věci skvěle

Leckdo asi namítne, že úspěšné prosazování změn vyžaduje odpovídající osobnostní rysy a léta zkušeností, což samozřejmě nelze rozporovat. I tady ale pomůže kvalitní vzdělání, nejlépe ze specializovaného MBA programu zaměřeného právě na zdravotnictví.

Zásadní roli přitom hraje fakt, že se MBA školy soustředí nejen na prohloubení již nabytých znalostí, ale na rozdíl od klasického vysokoškolského studia kladou zásadní důraz na získání praktických dovedností. Výuku tu proto zajišťují odborníci z praxe, kteří se se studenty dělí o cenné zkušenosti získané dlouholetou prací v oboru.

Pro všechny, kdo působí v oblasti zdravotnictví, lze doporučit studijní program MBA Management zdravotnictví na prestižní MBA škole Business Institut. Tento časově flexibilní program byl navržen speciálně pro manažery zdravotnických a sociálních zařízení všech typů i forem vlastnictví, nicméně znalosti získané jeho studiem jsou dobře využitelné i manažery farmaceutických společností, lázeňských zařízení či pojišťoven.

Mezi klíčové oblasti, s nimiž se studenti v rámci programu seznamují, patří systém řízení zdravotnických zařízení s důrazem na specifika managementu v této oblasti, finančních aspektů, řízení lidských zdrojů, projektového řízení a právní úpravy zdravotnictví. Velká pozornost je věnována řízení vztahů se zákazníky a také problematice rizik při poskytování zdravotní péče, praxi posuzování správnosti lékařských zákroků nebo pochybení lékařů a zdravotního personálu.

Nedílnou součástí studijního programu jsou i diskuse na témata morálky a etiky, komunikace a společenské odpovědnosti, které hrají právě ve zdravotnictví zásadní roli. To vše zasazeno do odpovídajících souvislostí a s důrazem na praktické aspekty řízení, vedení lidí a sebepoznání.

Studijní program MBA Management zdravotnictví na Business Institutu lze studovat jak čistě on-line, tak kombinovanou formou zahrnující 11 interaktivních přednášek a e-learning. K získání cenných znalostí pomáhá špičková e-learningová platforma s veškerými studijními materiály, s informacemi o studiu, ale třeba i s rozsáhlou nabídkou více než 5 200 knih v českém jazyce, které lze číst jak online, tak offline.

A jaké jsou zkušenosti absolventů s tímto programem? Dejme jim slovo: „Abych důkladněji pochopil fungování zdravotnického systému a zlepšil si své manažerské schopnosti, které nejsou součástí vzdělávání na Lékařské fakultě, rozhodl jsem se pro studium MBA na Business Institutu, škole s nejlepšími referencemi. Studium prohloubilo moje znalosti a posunulo mě v chápání financování, vztahů a procesů ve zdravotnictví výrazně dopředu,“ říká Vladimír Vozár, primář Oddělení jednodenní chirurgie.

„Po úspěšném zakončení studia MBA mohu prohlásit, že studium pro mě znamenalo výbornou zkušenost, výzvu a především inspiraci. Během studia jsem získala mnoho nových podnětů, které jsem dokázala využít v praxi ve svůj prospěch. Kdybych měla definovat Business Institut, jsou to špičkoví lektoři, interaktivní přednášky a velmi praktický přínos celého studia,“ chválí studium Diana Filipová, ortodontistka Care Medico.

Je zřejmé, že studijní program MBA Management zdravotnictví na Business Institutu je výbornou volbou pro každého, kdo to se svým působením v krásném, ale náročném oboru zdravotnictví myslí vážně. Není důvod váhat, přihlaste se k jeho studiu ještě dnes!

Zdroj: Business Institut - komerční sdělení

Sdílejte článek

Doporučené