Přeskočit na obsah

EUC investuje do telemedicíny

Svou Virtuální kliniku, spuštěnou v srpnu 2019, považuje EUC za jeden ze svých hlavních projektů. Každý měsíc ji využívá několik tisíc klientů.

„V letošním roce se chceme významně zaměřit na jednodenní péči na lůžku a rozvoj telemedicínských služeb,“ uvedl Václav Vachta, generální ředitel EUC. EUC rozvíjí také Disease Management Program pro digitální vytipování chronicky nemocných pacientů a jejich dispenzaci podle doporučených postupů a jednotných léčebných postupů. V něm je zařazeno u 48 lékařů zhruba 3 500 pacientů s hypertenzí, dyslipidémií, diabetem a prediabetem. „Disease Management Program se podařilo velmi úspěšně nastartovat i díky velké podpoře zdravotních pojišťoven, které takto systematicky vedenou péči o chronicky nemocné bonifi kují,“ poznamenal Vachta.

EUC loni meziročně zvýšila obrat o šest procent na 3,7 miliardy korun a investovala do provozů včetně budov 202 miliony korun. V roce 2020 plánuje EUC investovat přibližně 262 milionů korun. Z toho bude směřovat 34 procent do budov, 44 procent do přístrojů a vybavení a 22 procent do IT a technologií.

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené