Přeskočit na obsah

Nemocnice ve Varech a Chebu mění vedení

Vedení Karlovarského kraje přijalo rezignaci členů představenstva Karlovarské krajské nemocnice. Nový tým představenstva krajských nemocnic by měl být vytvořen do konce ledna, kraj vypíše výběrové řízení. Podle vedení kraje sice v posledních letech došlo v Karlovarské krajské nemocnici ke stabilizaci personálu, ale nedaří se nemocnice ekonomicky konsolidovat a dosáhnout vyrovnaného hospodaření. Hejtman očekává, že nové vedení nemocnic do poloviny roku přehodnotí ekonomický výhled na letošní rok a na rok 2022.

„Představenstvo KKN odvedlo v minulosti velký kus práce, ať se to týká náboru nových zdravotníků a udržení stávajícího personálu, modernizace přístrojů, zlepšení zázemí pro pacienty i zaměstnance a zvýšení kvality péče. Přesto se společnosti ekonomicky nedaří obrátit záporný stav a posunout jej k vyrovnané bilanci. Vnímáme, že je to velmi nelehký úkol, a bereme za něj plnou odpovědnost,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Dosavadní předsedkyně představenstva Karlovarských krajských nemocnic Jitka Samáková uvedla, že se s krajem dohodla na opatřeních k zajištění pokračování každodenního provozu i investičních projektů.

„Je naším společným zájmem, aby rozsah i kvalita poskytované péče zůstaly zachovány,“ uvedla dosavadní předsedkyně představenstva KKN Jitka Samáková.

Změny ve vedení krajských nemocnic přicházejí krátce po sestavení nové krajské rady široké koalice v čele s hejtmanem ze STAN. Členem krajské rady je nyní i MUDr. Josef März, primář chirurgického oddělení Nemocnice v Karlových Varech a bývalý ředitel Karlovarské krajské nemocnice. KKN vedl tři a půl roku, do rezignace v roce 2017.

Bývalá hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO) výměnu vedení nemocnic během pandemie kritizovala.

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené