Přeskočit na obsah

Odhadovaná hodnota ambulantní praxe

Prodej praxí - poradna MT

Podle čeho lze odvodit cenu kupované ambulantní praxe specialisty? Odvozuje se od celkového počtu registrovanách klientů nebo se vypočítává z průměrné ceny fakturované měsíčně pojišťovnám? Zajímá mne například, jaká by byla přiměřená cena za koupi ordinace, kde je registrovaných cca 800 pacientů a měsíčně jsou platby od pojišťoven cca 65.000 korun. K upřesnění dodávám, že se jedná o ordinaci psychiatra, kde není potřeba žádné speciální vybavení. Stávající nábytek je staršího data. za nájem se platí 6500 korun. Jiné větší výdaje nejsou.Platby pojišťoven jsou relativně stabilní - cca 65 000 korun měsíčně. Jedná se o ordinaci v Praze.

Odpovídá specialista na oblast prodeje praxí

Na základě Vámi zaslaných doplňujících údajů, které jsme si však neměli možnost nikterak ověřit, bychom si po provedených propočtech "troufli" stanovit hodnotu předmětné praxe v intervalu 600 - 800 tisíc Kč. Jedná se skutečně pouze o informaci orientačního charakteru. Přesnější stanovení tržní hodnoty praxe ze zaslaných podkladů není opravdu možné a před vlastním jednáním o konečné ceně bychom na Vašem místě trvali buď na stanovení tržní hodnoty ordinace znalcem, nebo alespoň na velmi podrobném seznámení s dosahovanými ekonomickými výsledky. Jinak kupujete "zajíce v pytli".

www.tribune.cz

 

Zdroj: www.tribune.cz

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…