Přeskočit na obsah

Chtějí mi dát nižší plat...

V roce 2005 jsem absolutoriem ukončila obor Diplomovaná sestra pro intenzivní péči (53-41-N/005)v Ústí n. L., 2 roky jsem poté pracovala na JIP, následovala MD po dobu 5,5roku, nyní mi po návratu do práce - na stejné pracoviště - bylo řečeno, že můj vystudovaný obor nemá stejnou profesní úroveň jako studium ARIPu během zaměstnání, a proto dosáhnu pouze na 10. platovou třídu místo 11. třídy. Je studium již zaniklého oboru Dipl. sestra pro IP na stejné profesní úrovni jako specializace ARIP a jak mám případně postupovat?

Odpovídá PhDr. Michaela Hofštetrová Knotková náměstek úseku regulace nelékařských povolání.

Paragraf 96 odst. 3 zákona č. 96/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů stanovuje, že specializovanou způsobilost v oboru studia mají též absolventi studia na VOŠ v oboru diplomovaná sestra pro intenzivní péči.

Z uvedeného vyplývá, že nelze zpochybňovat dosažené vzdělání a v případě, že žadatelka vykonává specializované činnosti, získala osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu, a tedy její zařazení je do 11. platové třídy.

www.tribune.cz

Zdroj: www.tribune.cz

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…