Přeskočit na obsah

Novým předsedou představenstva Agelu je lékař Milan Leckéši

Novým předsedou představenstva společnosti Agel, která v Česku i na Slovensku provozuje zdravotnická zařízení, se stal lékař Milan Leckéši. Ve funkci nahradil Jána Dudru, který zůstává členem představenstva společnosti a na pozici místopředsedy se bude dále zaměřovat na rozvoj zdravotní péče a nových programů.

Leckéši vystudoval všeobecné lékařství na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde v roce 1990 promoval. Ve společnosti Agel působí od roku 2004. V roce 2010 nastoupil do funkce místopředsedy představenstva a zodpovídal za poskytování zdravotní péče v České i Slovenské republice a rovněž za akvizice nových zdravotnických zařízení. Od roku 2009 až do loňského září byl zároveň předsedou představenstva akciové společnosti Agel SK.

"Ve skupině působím již 13 let a domnívám se, že mohu vycházet ze znalosti procesů jejího řízení, a to i z pohledu bývalého ředitele Nemocnice Valašské Meziříčí," řekl Leckéši.

Mluvčí Agelu Radka Miloševská uvedla, že dozorčí rada rovněž jmenovala novým místopředsedou představenstva Pavla Šléšku, který byl před svým nástupem generálním ředitelem společnosti ČEZ Energetické produkty. Zodpovědný bude za oblast financí. Novým členem představenstva se stal i Michal Pišoja, který je současně také předsedou představenstva společnosti Agel SK a rovněž je ředitelem Nemocnice Košice - Šaca. Nahradili Marka Kýhose a Tomáše Uvízla, kteří rezignovali ze své funkce.

Skupina Agel je největším soukromým poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Kromě České republiky skupina působí od roku 2006 i na Slovensku. Skupina zaměstnává téměř 11.000 lidí. V České republice provozuje kromě nemocnic také polikliniky, síť lékáren, laboratoře, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené

Prevence a terapie srdečního selhání

23. 4. 2024

Srdeční selhání je heterogenní klinický syndrom různých etiologií, jehož diagnostika a léčba se v posledních letech značně posunula. „Vzhledem k…