Přeskočit na obsah

Česká firma prodala podíl v pražské klinice Číňanům

 V tiskové zprávě o tom informovala společnost Delta Medical Holding. Hodnota transakce nebyla zveřejněna.

Společný podnik mezi čínskou společností Beijing Tong Ren Tang (BTRT) a českým holdingem Delta Medical Holding, který pomáhal dojednat bývalý premiér Petr Nečas, byl založen v roce 2015. Brodův tým zajistil rozjezd pražské kliniky, a především získal evropskou registraci tří desítek produktů z čínských bylinek jako oficiálních doplňků stravy, píše E15.

"Spolupráce na vstupu a etablování špičkového čínského partnera v oboru tradiční čínské medicíny byla pro nás dobrá zkušenost. Podařilo se nám, za cca dva roky spolupráce realizovat první fázi ve strategii expanze BTRT v Evropě," uvedl k prodeji Broda.

Firma se nyní po prodeji podílu zaměří na rozvoj aktivit v genetice a spuštění Alzheimer centra v Třebíči. "Budoucnost i nadále vidíme v predikci dědičných chorob a službách, které lékařům a pacientům umožní zpřehlednit a tím správně nastavit množství a kombinace užívaných léků," dodala Hana Šmidrkalová, která Delta Medical Holding vede.

Podle informací E15 bude Broda nadále s Tong Ren Tang v Evropě "partnersky a poradensky" spolupracovat. Firma například zvažuje spojení s lázněmi. "Nákup lázní ve stamilionových hodnotách by nás při čtyřicetiprocentní majetkové účasti nepřiměřeně zatěžoval," poznamenal Broda.

Tradiční čínskou medicínou se v Česku zabývá také Fakultní nemocnice Hradec Králové, která se po úspěšném startu ambulance s čínskými specialisty chystá vybudovat se šanghajskou CEFC celý nový pavilon za 270 milionů korun.

Zdroj: ČTK

Sdílejte článek

Doporučené