Přeskočit na obsah

Rekordní výsledek sbírky Ligy proti rakovině Praha

Připočte-li se částka za zaslané dárcovské SMS, lze čekat celkových 18.650.000 Kč.

Finanční výsledek sbírky však není jediným rekordním údajem. Nabízíme některá čísla z průběhu sbírky:

  • účast více než 14 000 dobrovolníků ve žlutých tričkách
  • 946 000 kytiček s modrou stužkou
  • 946 000 letáčků s informacemi o prevenci nádorů hlavy a krku (ORL)
  • 7200 pokladních vaků
  • 1150 míst v celé České republice více než 1000 spolupracujících subjektů (středních škol, základních škol, sdružení onkologických pacientů, skautských skupin, pionýrských oddílů, místních organizací Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, knihoven, základních organizací ČSŽ, oblastních spolků ČČK, obcí, firem, jednotlivců…)

Každý dárce dostal i letos ke kytičce letáček s informacemi o prevenci před rakovinou, letos zaměřený na nádory hlavy a krku. Cílem Ligy bylo informovat o typu nádorů, o kterých není ve společnosti běžná povědomost. A přitom se jedná o vysoce preventabilní skupinu nádorů. Liga věří, že se dárci s obsahem sdělení seznámili, a doufá, že alespoň část z nich přehodnotí svůj životní styl.

Jako poděkování za spolupráci a podporu uspořádala LPR Praha pro zástupce dobrovolníků, příznivce a podporovatele tradiční červnový Děkovný koncert, na kterém vystoupil komorní soubor Verner Collegium. V úvodu večera poděkovala předsedkyně Ligy MUDr. Michaela Fridrichová všem dobrovolníkům, spolupracujícím firmám i dárcům. Zdůraznila také, že vnímá rekordní finanční výsledek jako obraz vysoké důvěry spoluobčanů v Ligu proti rakovině. O rozhodnutí, kam a v jaké výši budou vybrané finanční prostředky konkrétně směrovány, bude Liga podrobně informovat v podzimních měsících.

Liga proti rakovině Praha DĚKUJE všem dárcům, dobrovolníkům, spolupracovníkům, organizacím a firmám za podporu v boji proti rakovině.

Zdroj: Liga proti rakovině Praha

Sdílejte článek

Doporučené