Přeskočit na obsah

Nemocnici v Sušici přebírá město

Od 1. září převezme nemocnici v Sušici od Penty město. Od roku 2015 ji provozovala firma Nemos, která je nyní součástí Penta Hospitals CZ. Nemocnice je dlouhodobě ztrátová kvůli malému počtu výkonů a trpí nedostatkem personálu. Kromě léčebny dlouhodobě nemocných a ambulancí provozuje jen několik lůžek interního oddělení, která město usiluje zachovat. Před pěti letu tu fungovaly čtyři lůžkové obory. Lůžka bývalé chirurgie si pronajímá soukromník na estetické chirurgické výkony.

Zastupitelé v červnu schválili, že po převzetí dá město na stabilizaci nemocnice 22 milionů korun. Ředitelem sušické nemocnice a jednatelem městské společnosti s ručením omezeným je Václav Rada, manažer a podnikatel, který s manželkou provozuje prodejnu zdravé výživy.

„Naším prvořadým cílem bude přesvědčit zaměstnance, že práce v nemocnici má jasnou perspektivu. Musíme zintenzivnit nábor nového zdravotnického personálu, především lékařů na interní oddělení,“ uvedl Rada.

V regionu využívají pacienti nemocnice v Klatovech a Strakonicích. Ze Sušice je to do nemocnice v Klatovech autem 35 minut, z Prášil 50 minut. Z Modravy se do nemocnice ve Strakonicích jede hodinu.

 

 

Čtěte také:

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené