Přeskočit na obsah

FERRER POSILUJE SVÉ POSTAVENÍ V ČESKÉ REPUBLICE JAKO LOKÁLNÍ VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR REMODULINU

FERRER POSILUJE SVÉ POSTAVENÍ V ČESKÉ REPUBLICE JAKO LOKÁLNÍ VÝHRADNÍ DISTRIBUTOR REMODULINU®
– LÉKU NA PLICNÍ ARTERIÁLNÍ HYPERTENZI

Španělská farmaceutická společnost otevírá novou centrálu v rakouském Salzburgu, která bude sloužit specialistům při léčbě plicní arteriální hypertenze.


Salzburg, Praha – Ferrer otevírá v Rakousku nové centrum, odkud bude probíhat distribuce infuzní terapie Remodulin® pro zdravotníky v České republice, Rakousku a Polsku. Cílem je zvýšit kvalitu života pacientů a nabídnout vyšší hodnotu v oblasti plicní arteriální hypertenze (PAH).
   Otevření nového centra znamená, že Ferrer bude mít nyní k dispozici tým v Rakousku, Polsku a České republice, který bude moci nabídnout řádnou péči pacientům s plicní arteriální hypertenzí, kteří se léčí treprostinilem. „Naším cílem je poskytnout v každé zemi podporu místním lékařům, kteří se specializují na PAH, a umožnit odborníkům, aby se zapojili do klinického vývoje současných a nových metod léčby tohoto závažného onemocnění,“ vysvětluje Cecilia von Ahn, Chief Affiliates Officer ve společnosti Ferrer.
   Ferrer od roku 2000 spolupracuje s biotechnologickou společností United Therapeutics na lepším poznání tohoto onemocnění, společně podporují výzkum a nabízejí inovace v oblasti léčby pacientů ve Francii, Španělsku, Itálii, Portugalsku a zemích Beneluxu. V roce 2017 se Ferrer stal držitelem rozhodnutí o registraci pro všechny země EU. V roce 2018 získal Ferrer povolení k propouštění šarží pro všechny země EU a v roce 2019 obdrželautorizaci jako místo, kde se provádí kontrola kvality v rámci EU. Od roku 1999 podstoupilo léčbu lékem Remodulin® více než 25 000 pacientů ve 30 zemích.
   PAH je chronické onemocnění, které má závažné důsledky a je doprovázeno zhoršením kvality života pacientů. Je uvedeno na seznamu více než sedmi tisíc vzácných a velmi vzácných onemocnění. Treprostinil je stabilní, dlouhodobě působící analog prostacyklinu, který se podává v podobě nepřetržité dlouhodobé subkutánní infuze a zlepšuje klinický stav, funkční třídu, výkonnost a kvalitu života pacientů s plicní arteriální hypertenzi.1,2,3
   Závazek společnosti Ferrer zlepšovat kvalitu života společnosti se odráží ve stálé nabídce školení pro zdravotnický personál, zlepšování diagnostiky onemocnění a poskytování nových léčebných řešení, která vedou k prodloužení očekávané délky a zvýšení kvality života pacientů. Posílení pozice společnosti na středoevropském trhu je důkazem toho, že Ferrer plní svůj závazek rozvoje globálního i lokálního obchodního modelu.
   Remodulin (treprostinil) je lék na předpis pro použití v nemocnicích.

                              O společnosti Ferrer

Cílem společnosti Ferrer je zvyšovat kvalitu života, a vytvářet tak lepší společnost. Jádro našich aktivit je zaměřeno na zlepšování zdraví a kvality života, ale jsme si také velmi dobře vědomi odpovědnosti, kterou máme vůči životnímu prostředí. Naším závazkem je proto společenská, environmentální a ekonomická udržitelnost. Společnost Ferrer byla založena v roce 1959 v Barceloně a nyní funguje ve více než stovce zemí, kde zaměstnává přes dva tisíce lidí. Nabízíme řešení založená na skutečných inovacích, zejména v oblasti léčby bolesti, nervového systému, kardiometabolismu, dermatologie, plicní arteriální hypertenze a sebepéče. Snažíme se dosáhnout udržitelného růstu, a proto děláme věci dobře, děláme je správně a garantujeme odpovědný hodnotový řetězec.

                                Ferrer for good

 

Reference:

1. Remodulin® (Treprostinil) – Professional information (October 2018).
2. Simonneau G, Barst RJ, Galie N, et al. Continuous subcutaneous infusion of subcutaneously infused treprostinil, a prostacyclin analogue, in patients with pulmonary arterial hypertension: a double‑blind, randomised, placebo‑controlled trial. Am J Respir Crit Care Med. 2002;15:800–804.
3. Sadushi‑Koliçi R, Skoro‑Sajer N, Zimmer D, Bonderman D, Schemper M, Klepetko W, et al. Long‑term treatment, tolerability, and survival with sub‑cutaneous treprostinil for severe pulmonary hypertension. J Heart Lung Transplant. 2012;31(7):735–743.

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené

Ruce vzhůru, gatě dolů…

17. 4. 2024

Ne, od zájmu o fungující české zdravotnictví ruce pryč dávat nebudeme. Nemocničním lékařům oprávněně vadí, že ostatní lékaři nejsou ochotni se…