Přeskočit na obsah

Jak se stát špičkovým manažerem ve zdravotnictví? Seznamte se s programem MBA

Kvalifikovaní a zkušení lékaři a další personál sice tvoří páteř celého systému, ale bez administrativní složky by ani jejich práce zdaleka nebyla tak efektivní. Management ve zdravotnictví je věda – a manažerské studium MBA vám odhalí její umění.

Přestože tradiční školství prošlo během posledních desetiletí velkými změnami, na akademické půdě stále ve většině případů převažují teoretické poznatky nad získáváním tolik potřebné praxe. Ano, fundamentální znalosti a vědomosti jsou sice důležité, pokud je ale nedokážeme aplikovat do praxe a náležitě využít, naše hodnota na trhu práce často nedosáhne svého plného potenciálu. A to je přece škoda.

Vzdělání, které je založeno na praxi

Pokud se ale zaměříme na systémy vzdělávání, které vycházejí spíše z praxe, rychle narazíme na zkratku MBA, tedy Master of Business Administration. Tento titul dnes v západním světě platí za jakousi pečeť dobře kvalifikovaného a zdatného manažera. A co víc, zvlášť během posledních let se těší značné pozornosti i v našich končinách.

Tato forma vzdělávání se konkrétně zaměřuje na širokou škálu manažerských znalostí a dovedností – jedním dechem je ale potřeba dodat, že ambice budoucích absolventů určitě nejsou omezeny právě jen na manažerské pozice. Administrativní a systematické dovednosti totiž mohou přijít vhod úplně všem lidem, kteří se nějakým způsobem pohybují v odvětvích, kde dochází ke styku s veřejností.

V České republice najdete MBA studium v nabídce několika specializovaných institucí. Jednou z nich je i Cambridge Business School na Praze 1. Vyučují zde ty největší kapacity jednotlivých oborů a škola je rovněž členem celé řady prestižních asociací.

Studium se primárně zaměřuje na praktické využití nabytých dovedností a jeho standardní délka je pouze jeden rok. Díky tomu, že zde přednáší odborníci na slovo vzatí zde navíc můžete získat i užitečné kontakty.

Co obnáší management ve světě zdravotnictví?

V nabídce Cambridge Business School potom nechybí ani samostatný studijní program Management ve zdravotnictví. Ten si dává za úkol představit a objasnit principy toho, jak obor zdravotnictví a jednotlivá zařízení vlastně fungují a co vlastně obnáší administrativní činnosti v tomto sektoru.

Studenti tohoto programu se naučí metodám, jak řídit finanční operace, plánovat projekty a mimo jiné zabrousí i do právní problematiky. Dozví se, jak navrhnout funkční organizační model zdravotnického zařízení a seznámí se se způsoby, jak zvyšovat jeho efektivitu nebo finanční soběstačnost.

Tento program byl navržen speciálně právě pro zástupce středního a vyššího managementu ve zdravotnickém sektoru a přihlásit se do něj mohou zástupci jakékoli instituce se zdravotnickým nebo sociálním zaměření ze státního, ale i soukromého sektoru. Stejně tak je vhodný také pro manažery farmaceutických společností, lázeňských zařízení, pojišťoven dalších zařízení tohoto typu.

Rozvrh i pro ty nejvytíženější

Vzhledem k tomu, že je MBA studium zaměřeno především na profesionály ve svém oboru, samozřejmě je kladen velký důraz na časovou flexibilitu. Na Cambridge Business School se studenti schází pouze čtyřikrát do roka.

Po zbytek času si studujete pěkně z pohodlí domova, kavárny nebo odkudkoli, kde se dokážete soustředit. Všechny výukové materiály jsou vám přitom zpřístupněny online a stačí vám tak pouze počítač s internetem.

Zaujalo vás studium MBA na Cambridge Business School? Přihlásit se můžete už nyní – zajistěte si svou budoucnost.

 

Zdroj: Cambridge Business School

Sdílejte článek

Doporučené