Přeskočit na obsah

Z IKEM do čela Agelu

Novým působištěm MUDr. Aleše Hermana, Ph.D., bude Agel. Největší nemocniční síť u nás jej angažovala jako předsedu představenstva a generálního ředitele. Z této pozice povede nejen české aktivity Agelu, ale i aktivity na Slovensku, případně v dalších zemích.

Herman v půlce listopadu oznámil rezignaci na post ředitele Institutu klinické a experimentální medicíny k 31. prosinci 2018. Společnost Agel pak 20. listopadu informovala, že od Nového roku Hermana angažovala na nejvyšší manažerský post.

„Při řízení největší soukromé zdravotnické skupiny v ČR vidím celou řadu příležitostí. Jde totiž o dnes už neopominutelný segment zdravotního systému, který se rozvíjí nejen v tuzemsku, ale v celém světě. Rád se na tomto rozvoji budu podílet jako ředitel skupiny AGEL v Česku a dalších zemích, kde tato společnost působí,“ uvedl Herman.

Dosavadní předseda představenstva MUDr. Milan Leckéši, který na tomto postu stál od loňského ledna, zůstává ve vedení skupiny. Předchozí předseda představenstva, MUDr. Ján Dudra, opustil představenstvo skupiny letos v srpnu. Nyní působí jako člen představenstva ve slovenské distribuční společnosti Unipharma. Na začátku letošního roku se novým členem představenstva Agelu stal také MUDr. Pavel Frňka, který dříve působil v České průmyslové zdravotní pojišťovně.

Herman má se soukromým sektorem ve zdravotnictví zkušenost. V letech 2001, nedlouho poté, co dokončil postgraduální studium, založil v Krajské nemocnici Pardubice soukromé pracoviště invazivní kardiologie Kardio Troll. To pak také vedl a v roce 2011 prodal Agelu. Za rok 2010 vykázal Kardio Troll tržby přes 130 milionů korun a zisk 17 milionů. Aleš Herman byl také členem představenstva ČLK a předsedou vědecké rady ČLK. Opakovaně neúspěšně kandidoval na viceprezidenta ČLK, ačkoli jeho kandidaturu podpořil prezident Milan Kubek.

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené