Přeskočit na obsah

Fresenius Medical Care uvádí na český trh nový přístroj pro léčbu chronického selhání ledvin

Společnost Fresenius Medical Care, přední světový poskytovatel produktů a služeb pro osoby s chronickým selháním ledvin, uvádí na český trh nový přístroj pro léčbu pacientů s terminálním stadiem selhání ledvin (ESRD) s označením 6008 CAREsystem. Ten přináší nejvyšší standardy léčby dialýzou, optimalizuje ji a zvyšuje ekonomickou efektivitu a bezpečnost.



Inovativní hemodialyzační systém 6008 CAREsystem byl odborné veřejnosti představen na IX. sympoziu společnosti Fresenius Medical Care v Hradci Králové. 6008 CAREsystem je dalším významným krokem v cestě za minimalizací rizikových faktorů kardiovaskulárních onemocnění (CVD) a za zlepšením kvality, účinnosti a bezpečnosti dialyzační léčby. Jeho jedinečný design usnadňuje a urychluje obsluhu a přináší více prostoru pro přímou péči o pacienty a zvýšení její bezpečnosti.

V rámci snižování složitosti poskytované léčby vyvinula společnost Fresenius Medical Care také nový 6008 CAREset s předem kompletně napojenými krevními sety pro všechny léčebné terapie. „6008 CAREset získal v letošním roce prestižní cenu The Red Dot Design Award v kategorii zdravotnického vybavení za svůj inovativní design,“ říká David Prokeš, generální ředitel společnosti Fresenius Medical Care – ČR, s. r. o.

Nový přístroj 6008 CAREsystem je navržen tak, aby v maximální míře pomáhal lékařům a sestrám na dialyzačních střediscích. Inovativní „air‑free“ technologie brání kontaktu krve se vzduchem, což minimalizuje riziko srážení krve při léčbě. Díky unikátní online reinfuzi s uzavřeným okruhem není nutné odpojovat arteriální set pacienta, reinfuze probíhá současně v uzavřeném okruhu arteriální i venózní části. Snížení počtu souvisejících rizikových kroků při přípravě přístroje a vyžadovaných při interakci s pacientem v průběhu připojování a odpojování uleví personálu. Zároveň se tím zásadním způsobem zvyšuje bezpečnost péče poskytované pacientům. 6008 CAREsystem rovněž snižuje objem a hmotnost vyprodukovaného odpadu, a to díky automatickému vyprázdnění veškerého spotřebního materiálu. Celý systém je tak ekonomicky efektivnější a šetrnější k životnímu prostředí.

„Přístroje 6008 CAREsystem jsou již s úspěchem využívány v rámci dialyzačních středisek Fresenius NephroCare, a jejich přínos je tak reálně ověřen v rámci klinické praxe,“ doplňuje David Prokeš.

Zdroj: MT

Sdílejte článek

Doporučené

V oblasti kardiomyopatií se událo mnohé

23. 4. 2024

„Jsme rádi, že v Česku vzniká síť center, u nichž je předpoklad, že se kvalitně postarají o pacienty s hypertrofickou kardiomyopatií – relativně…